Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Almenys dos joves identificats en l’intent de desallotjament d’un local ocupat a l’Eixample

Almenys dos joves ha estat identificats pels Mossos d’Esquadra –un d’ells a comissaria– aquest diumenge a la tarda en l’intent de desallotjament d’un local al carrer Ausiàs March amb Roger de Flor, que han ocupat el Sindicat d’Habitatge de l’Eixample Dret (SEHD) i Arran Fort Pienc. Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana s’han personat al xamfrà en qüestió a primera hora de la tarda i els han demanat que abandonessin l’espai.

Les dues entitats impulsores denuncien que els Mossos han carregat contra ells i han repartit alguns cops de porra. “Ens volien desallotjar al moment, perquè deien que no portàvem 72 hores, però érem moltes i ens han comunicat que obriran el procediment normal”, explica Pau Garcia, membre del SHED, al TOT Barcelona. Quan s’ha rebaixat la tensió i un noi s’ha separat del grup per apropar-se a una paperera, assegura una testimoni, la policia catalana l’ha envoltat per identificar-lo. “Com que no portava cap document d’identitat, se l’han endut a la comissaria”, indica. L’altre jove al que haurien identificat és la persona que presumptament hauria ocupat el local fa al voltant d’una setmana per constituir-hi domicili i que no es pogués desallotjar per la via exprés, sense ordre judicial.

Fonts dels Mossos d’Esquadra detallen al TOT Barcelona que l’actuació ha estat efectivament per l’ocupació del local i que han estat alertats per un dels propietaris, tot i que encara no s’ha formalitzat denúncia. Confirmen que han efectuat “diverses identificacions” i, pel que fa al noi traslladat a comissaria, expliquen que se l’han endut únicament “a efectes d’identificació” i que no està detingut. 

Vigilància i mediació policial davant el local ocupat pel SHED i Arran Fort Pienc / Twitter - SHED

Vigilància i mediació policial davant el local ocupat pel SHED i Arran Fort Pienc / Twitter – SHED

Els dos col·lectius volen destinar l’espai a seu del sindicat, que es va crear fa un any i mig. A partir d’aquest dilluns preveuen obrir cada tarda “perquè pugui venir qualsevol veina que tingui problemes d’habitatge i fer teràpies per fer front a la por”. La idea és informar i assessorar qualsevol veí de la Sagrada Família, Fort Pienc o Dreta de l’Eixample amb dificultats d’accés a un sostre, en risc de desnonament o que pateixin mobbing immobiliari. 

Els baixos d’aquest xamfrà havien estat una sucursal de Bankia i després de tancar va ser ocupada per col·lectius joves del barri, que hi van obrir un ateneu popular batejat com El Rec. Van ser desallotjat fa un any i actualment el local pertany a la cadena de fleques degustació Vivari, que justament té dos cafeteries més molt a prop. El sindicat considera que Vivari “és una gran empresa i un actor més que especula al barri” i dona per legítima l’ocupació, encara que l’immoble ja no pertanyi a cap banc. Segons Garcia, un grup de joves preveu passar les properes nits al local per evitar un desallotjament extrajudicial.

Entenem que vivari 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa