Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament ampliarà les ajudes als llogaters del parc públic d’habitatge
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona augmentarà les ajudes als inquilins del seu parc d’habitatges de protecció oficial, arran de la pèrdua d’ingressos de molts ciutadans a causa del confinament pel coronavirus. La regidora d’habitatge, Lucía Martín, ho va anunciar en una piulada aquest dimecres. Per un costat, el consistori garanteix que no perdran el pis. Per altre, “reforçarà les ajudes al pagament dels lloguers per qui ho necessiti per superar aquesta crisi”, apunten fonts municipals. 

“Fa temps que rebaixem els lloguers públics si les persones passen dificultats econòmiques”, ha dit. “Ara li toca a l’Estat establir les obligacions i ajudes econòmiques pels lloguers del mercat privat”, afegia.

L’increment d’ajudes és la posada en pràctica municipal del que l’alcaldessa va exigir dimarts a Pedro Sánchez, que va anunciar una moratòria hipotecària però no va fer esment del lloguer. Colau va demanar a l’Estat que també ajudi als llogaters vulnerables, que amb un sol mes sense pagar la quota ja podrien ser desnonats segons la llei vigent. “No es pot confiar només en la bona voluntat de les parts”, va advertir, en referència a l’apel·lació del president espanyol a la solidaritat dels arrendataris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa