Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Compartir pis durant la jubilació per combatre la soledat
  • CA

Compartir pis durant la jubilació és possible. La soledat és un dels problemes principals en la vellesa, i centenars de milers de jubilats viuen sols a Barcelona. La cooperativa sense ànim de lucre Flor d’Experiència enceta un projecte en què ofereix una forma d’acabar amb la soledat entre els jubilats amb pisos compartits. Els habitatges estan destinats a majors de 65 anys o jubilats que poden viure de forma “independent”, segons indica el cofundador de Flor d’Experiència, Josep Maria Roldán.

Amb un preu de 900 euros mensuals -que inclouen menjar i tots els serveis-, la cooperativa ofereix la possibilitat de conviure amb altres jubilats. La convivència va acompanyada dels serveis de treballadors socials. Una persona encarregada de la neteja i la cuina anirà cada dia al pis per assistir als inquilins. A més, un integrador social visitarà sis hores a la setmana als jubilats per preparar activitats, organitzar sortides i comprovar que la dinàmica del pis és l’adequada, segons detalla Roldán. 

La idea de començar la cooperativa va sorgir a finals de l’any passat. Roldán i el seu soci es van conèixer treballant com a voluntaris a la fundació Germà Tomàs Canet. El soci de Roldán hi exercia de terapeuta social, una tasca que desenvoluparà també als pisos compartits de Flor d’Experiència. “La nostra intenció és contractar més treballadors, però de moment hi serem ell i jo”, comenta Roldán.

Els fundadors de Flor d’Experiència busquen ara els primers “tres o quatre” clients per obrir el primer pis compartit per a jubilats. Els primers immobles que oferiran estaran situats a l’Eixample i a Sants ja que allà “hi ha barris amb molta presència de gent gran”. Abans d’acceptar les persones que hi vulguin viure es faran entrevistes per comprovar que són els perfils adequats per compartir pis. A més, Roldán destaca que hi ha normes per als que visquin als immobles, com ara la prohibició de drogues.  

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Montserrat a maig 18, 2019 | 09:35
    Montserrat maig 18, 2019 | 09:35
    Aquesta idea fa anys que amb unes amigues ens ronda pel cap. El que és molt important és el perfil de les persones

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa