Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comencen els darrers enderrocs d’edificis amb aluminosi de la Trinitat Nova
  • CA

Els darrers testimonis de l’aluminosi a Trinitat Nova aviat seran història. Al barri queden tres edificis situats al carrer Platja d’Aro i un al carrer Palamós, que en les pròximes setmanes seran enderrocats. Els operaris han començat amb l’enderroc d’un dels blocs i mentrestant estan acabant de buidar la resta d’habitatges.

El procés d’enderroc arriba amb retard, segons reconeix l’Ajuntament, ja que fa més de dos anys que “els veïns afectats pel procés de remodelació del barri van ser reallotjats a les noves promocions d’habitatges”. El 2017 es van enderrocar els immobles del carrer S’Agaró, però els quatre que ara queden en peu estaven pendents.

Més habitatge protegit

Els veïns de Trinitat Nova volen que un cop acabats els enderrocs s’urbanitzin els solars per construir-hi habitatge protegit o cooperatiu. També està previst fer-hi una plaça i una zona verda  que serviran per anivellar tota aquesta part del barri. 

En els últims 20 anys gairebé un miler d’habitatges amb aluminosi construïts durant el franquisme han estat enderrocats. El 1991 es van posar els fonaments dels primers 60 habitatges, mentre els veïns malvivien en uns pisos aguantats per puntals i plens d’esquerdes i despreniments. El 2003 es van lliurar les primeres claus i fins al 2015 s’havien reallotjat 500 famílies. No va ser fins al 2017 que es van lliurar les últimes claus.

Més notícies
Sarrià-Sant Gervasi, on viuen més regidors del nou ple de Barcelona
Notícia: Sarrià-Sant Gervasi, on viuen més regidors del nou ple de Barcelona
Comparteix
Nou Barris, sense representant a l'enquesta d'inici de mandat de la FAVB | El nou Ajuntament és més jove, menys paritari i amb majoria universitària
El nou ambulatori de Sants-Badal podrà fer ecografies i cirurgia menor
Notícia: El nou ambulatori de Sants-Badal podrà fer ecografies i cirurgia menor
Comparteix
L'edifici té 6 plantes i oferirà servei a 26.000 veïns a partir de dilluns

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa