Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ciutat Meridiana, farta de les “burles” dels polítics per la suposada fi dels desnonaments
  • CA

L’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana s’ha afartat de les “contradiccions i les burles” dels governs espanyol i català sobre la suposada fi dels desnonaments durant la pandèmia i els acusa d’aprovar pedaços legislatius que “només busquen titulars propagandístics als mitjans de comunicació” però que, a l’hora de la veritat, no serveixen per aturar els desnonaments, ja que la decisió final sempre és el “criteri” de cada jutge.

Segons recorda l’entitat, el govern espanyol va aprovar un decret per suspendre els desnonaments durant l’estat d’alarma –una mesura que s’acaba de prorrogar per tres mesos més–, però el text és tan difús que al final “tot queda en mans del jutge” perquè no queda clar quan es pot aturar un desnonament i dona molt poc marge a les famílies en situació de vulnerabilitat, ja que en cap cas estan contemplades les ocupacions de pisos.

Jutges contra els pobres

L’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana acusa els jutges de no ser imparcials i actuar “sota una mentalitat capitalista, religiosa i sempre en contra pobres”. Segons explica l’entitat, aquesta tarda tenen una reunió amb representants del districte de Nou Barris i reclamaran la reobertura urgent de l’oficina d’habitatge de la Zona Nord, la qual denuncien que està tancada des de l’inici de la pandèmia, i la posada en marxa d’un servei d’assessorament jurídic per a les famílies del barri amenaçades per un desnonament.

Els veïns de Ciutat Meridiana, que mai donen puntada sense fil, també han criticat la Generalitat, a qui acusen de tenir més d’un miler de pisos buit a tot el país i de denunciar sense miraments qualsevol família que n’ocupi un “sense tenir en compte que es tracta d’habitatges públics buits en temps de pandèmia durant la més greu crisi econòmica i social”. Tot i lloar els esforços del Govern aprovant un decret per frenar els desnonaments, consideren que podrien fer més.

Igual que l’Ajuntament de Barcelona. L’entitat recorda que a Barcelona governen els mateixos partits que a Madrid: “Se’ns diu que moltes coses depenen de govern central, com si en el govern central estiguessin partits polítics diferents als que governen l’Ajuntament”. També acusen l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, de “tancar ulls” per no veure les “constants humiliacions que el poder judicial infringeix el poder executiu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa