Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Casa Àsia, condemnada a pagar 2,8 milions per rescindir un contracte de lloguer abans de temps
  • CA

La Sala Civil Primera del Tribunal Suprem ha confirmat la sentència del Jutjat de Primera Instància número 25 de Barcelona que va condemnar la Casa Àsia a abonar 2,79 milions d’euros al grup immobiliari Alting S. A. com a penalització per haver acabat un contracte de lloguer de forma anticipada i unilateral. Segons recull el Suprem en la nota que informa de la sentència, les parts havien pactat un contracte de lloguer d’un edifici a l’avinguda Diagonal de Barcelona per dotze anys, entre el 2005 i el 2017.

L’entitat i el grup immobiliari havien acordat expressament que si alguna de les parts donava el contracte per extingit abans, hauria de pagar a l’altra l’import corresponent a totes les rendes del període que faltés per complir. El Suprem estima el recurs de cassació d’Alting S. A. contra la sentència de l’Audiència de Barcelona, que havia donat parcialment la raó a la Casa Àsia en considerar excessiva la quantitat de la clàusula i, per això, l’havia reduïda un 50% (1,3 milions). L’alt tribunal veu improcedent aquesta reducció, ja que les parts havien pactat expressament la clàusula per l’incompliment contractual que es va produir.

Alting va llogar un immoble a la Casa Àsia de Barcelona per 12 anys el 2005 amb una renda inicial pactada de 44.546 euros al mes, que es va reduir a 41.450 a partir del 2010. El novembre del 2012, l’entitat va enviar un comunicat a la immobiliària i li va comunicar la intenció de renunciar al contracte d’arrendament a efectes de 31 de gener del 2013. El grup immobiliari va presentar una demanda per reclamar la penalització pactada per desistiment unilateral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa