Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un bloc de 14 pisos públics de lloguer cosirà en zig-zag dues mitgeres de Vallcarca

Un edifici públic amb un curiós disseny zig-zag encabirà 14 pisos de lloguer assequible en un solar complicat del barri de Vallcarca, encaixonat entre dues mitgeres molt diferents i amb un important desnivell entre les façanes frontal i posterior. El disseny és obra de l’equip d’arquitectes F2M Francesch-Flavià-Manzano i l’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB), ha adjudicat l’obra de construcció a l’empresa Beta Conkret SA per 2,8 milions d’euros. Les obres duraran uns 18 mesos.

Es tracta, en realitat, d’una operació de sutura a l’avinguda de Vallcarca 93-95 (districte de Gràcia) que cosirà els dos immobles que hi ha a costat i costat, molt diferents de volum, alçada i tipus. La diferència de cota entre les avingudes de davant i darrere –Vallcarca i República d’Argentina– han obligat a projectar una façana principal de planta baixa més 5 pisos i una posterior amb tres plantes menys.

L’immoble tindrà una superfície total de 1.862,24 m2, que es repartirà entre els 14 habitatges. Cinc seran pisos de dues habitacions –entre 55 i 66 m2 de superfície útil– i els altres nou –d’entre 75 i 90 m2– comptaran amb 3 dormitoris cadascun. Una gran zona comunitària exterior, que ocuparà una planta sencera, oferirà una terrassa compartida i trasters als inquilins.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa