Barcelona té els lloguers més cars de l’Estat espanyol

El preu mitjà de la demarcació és de 15,2 euros per metre quadrat

Barcelona és la demarcació on és més car accedir al lloguer de tota Espanya, amb un preu mitjà de 15,2 euros per metre quadrat mensuals en el tercer trimestre. A Barcelona, la segueixen Madrid, amb 14,9 euros per metre quadrat, i Biscaia, amb 14,4 euros, segons les dades recollides pel III Informe Solvia Market View 2019.

El preu del lloguer de Barcelona contrasta amb l’import registrat a Lleida, de 6,6 euros per metre quadrat. A Girona, el preu es de 8,8 euros per metre quadrat mentre que, a Tarragona, és de 7,2%. A Espanya, el preu mitjà del lloguer es situa en els 8,6 euros per metre quadrat al mes, igualant-se amb els valors del mateix període de l’any anterior i registrant un descens del 2% en comparació amb el trimestre anterior.

L’import de compra, per la seva banda, evidencia l’estabilització del sector immobiliari després de cinc anys d’increment de preus. Barcelona continua liderant el rànking de preus a nivell estatal, amb un import superior als 2.305 euros per metre quadrat. A Girona, el preu arriba fins als 1.569 euros per metre quadrat, a Tarragona a 1.173 euros, i a Lleida, a 883 euros per metre quadrat. L’estabilització dels preus en el tercer trimestre de l’any respon al descens de transaccions d’habitatges. A Espanya, entre gener i setembre s’han registrat 409.090 operacions, un 5% menys que el mateix període de l’any anterior.

Més informació

Nou comentari