Barcelona i Nova York creen un concurs per impulsar l’habitatge assequible

La col·laboració entre les dues ciutats pretén utilitzar el talent creatiu per impulsar noves formes de construcció econòmica

Barcelona i Nova York convoquen un concurs dotat amb 20.000 dòlars per promocionar la innovació urbana i crear habitatge assequible. El repte, anomenat BCN-NYC Affordable Housing Challenge, proposa als equips que es vulguin presentar que aportin projectes que contemplin disminuir el cost de la construcció i la rehabilitació en zones urbanes denses. L’Ajuntament ha explicat que les dues ciutats han de trobar formes d’explotar al màxim les inversions en habitatge assequible i oferir solucions de manera ràpida a les famílies necessitades. A través d’aquest repte la capital catalana i Nova York volen aprofundir en l’ús de les noves tecnologies per reduir els terminis i els costos en la producció d’habitatge i promoure un sector net i sostenible. 

La iniciativa s’emmarca en el projecte europeu IUC, i els responsables d’habitatge de les dues ciutats ja porten temps col·laborant. Les administracions esperen atraure el talent creatiu i impulsar la innovació en la construcció d’habitatges assequibles. Algunes formes d’aconseguir pisos per a famílies necessitades és utilitzar mètodes de construcció innovadors, l’ús de materials alternatius i sostenibles, la implantació de nous sistemes de gestió de costos i la planificació.

La convocatòria per participar en el concurs està oberta fins al 31 de gener de 2019. 

Més informació

Nou comentari