Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Avís del sector immobiliari: “D’aquí a deu anys, viure a l’Eixample serà or”
  • CA

“D’aquí a deu anys, viure a l’Eixample serà or pur”. Així ho ha advertit el conseller delegat de Housfy, Albert Bosch, aquest dimarts durant el debat sobre les tendències i el futur del sector immobiliari a Barcelona. El també cofundador de Housfy ha avisat que la demanda creixent d’habitatge a la ciutat provocarà un increment dels preus i els situarà, a mig termini, a nivells propers als de Londres. En el debat, moderat per la consellera delegada de Savills Aguirre Newman Barcelona, Anna Gener, i on també ha participat el fundador de Badi, Carlos Pierre, les proptech s’han reivindicat com eines per millorar “l’eficàcia” del mercat immobiliari.

Actualment, comprar un habitatge a Barcelona costa al voltant de 4.000 i 5.000 euros el metre quadrat. “No dic que arribem als 20.000 euros per metre quadrat –el preu dels immobles al centre de Londres- , però en deu anys, ens trobarem amb sorpreses importants”, ha afirmat Bosch. En el mateix sentit, Pierre ha reivindicat la tecnologia com un element per “unir” la demanda i l’oferta d’una manera “més eficient”.

De fet, al llarg de la presentació, les proptech s’han posicionat com eines per millorar “l’eficàcia” del mercat immobiliari. “La introducció de la tecnologia ha permès fer operacions més ràpides i amb un menor cost”, ha assegurat el fundador i conseller delegat de Badi. Per la seva banda, Bosch ha valorat la “transparència” com la principal aportació de les proptech.

Els directius també s’han referit als principals reptes del sector immobiliari. “Més del 50% de la població vivim en el 2% del territori”, ha afirmat la consellera delegada de Savills Aguirre Newman Barcelona. La concentració de la població a les grans ciutats comporta “reptes rellevants” en l’àmbit de la mobilitat, l’urbanisme i l’habitatge.

La densitat més gran de les ciutats, així com l’augment de la longevitat de les persones, provocarà un augment de la demanda i, conseqüentment, un increment del preu del lloguer, segons Pierre. “Cal habitatge nou”, ha reblat el conseller delegat de Badi.

En la mateixa línia, el màxim dirigent de Housfy ha destacat la importància de “tenir treballadors amb sou fix i que compleixin amb totes les garanties”, com ara estar donats d’alta a la Seguretat Social. “Un agent immobiliari a Barcelona treballa de manera autònoma, i això el porta, a vegades, a poder especular o fer unes vendes que no siguin el més transparent o el millor de cara el consumidor”, ha criticat.

A més, ha demanat a les administracions que la venda de l’habitatge sigui “més àgil i més fàcil”. Per fer-ho, ha reclamat permetre realitzar els tràmits ‘online’ i reduir les taxes amb l’objectiu de facilitar “la rotació d’immobles”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa