Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Antifrau investiga l’Ajuntament per possibles irregularitats a una promoció de luxe de Sarrià
  • CA

L’Oficina Antifrau de Catalunya està investigant l’Ajuntament de Barcelona per possibles irregularitats al pla urbanístic que permetrà la construcció d’una trentena de pisos de luxe a la finca històrica de Can Raventós, al barri de Sarrià, segons ha avançat el Diari El Jardí i ha pogut confirmar el TOT Barcelona. L’OAC, que actua arran d’una denúncia de la plataforma Defensem Can Raventós, ha tancat la fase prèvia del procediment i ha obert una investigació formal. Fonts municipals han explicat que tenen el “màxim respecte” per qualsevol investigació i que esperaran a que estigui tancada “per fer qualsevol tipus de valoració”.

En una resolució enviada a la plataforma i la qual ha tingut accés aquest diari, Antifrau explica que investigarà el cas perquè les primeres indagacions han revelat “possibles casos concrets d’ús o destinació il·legal de fons públics o qualsevol altre aprofitament irregular derivat de conductes que comportin conflictes d’interessos o l’ús en benefici privat d’informacions derivades de les funcions pròpies del personal al servei del sector públic”.

Tot i això, fonts d’Antifrau han explicat al TOT Barcelona que l’OAC no investiga directament “fet delictius” i que, en el cas que es trobessin indicis d’algun delicte, “s’aturaria la investigació i es posaria el cas en mans de la fiscalia corresponent”. Per la seva banda, la plataforma Salvem Can Raventós s’ha mostrat molt satisfeta per l’inici de la investigació i confia que serveixi per “esclarir si, com sospitem, hi ha hagut irregularitats urbanístiques i administratives i un tracte de favor des de l’Ajuntament cap als promotors”.

Batlle nega qualsevol irregularitat

Durant l’Audiència Pública de Sarrià del mes de setembre, el regidor de Sarrià-Sant Gervasi, Albert Batlle, va negar “rotundament” qualsevol vincle del govern municipal amb els promotors i va demanar que no es fessin especulacions sobre aquesta qüestió. Batlle va acusar la plataforma veïnal de difondre “insinuacions malicioses” i va reclamar que es preservés “l’honorabilitat de tots els membres de l’equip de govern”.

A finals de setembre el govern municipal va donar llum verda amb els vots Barcelona pel Canvi al projecte dels propietaris de Can Raventós, que podran construir una trentena de pisos de luxe a la finca històrica a canvi de salvar una part dels jardins i garantir l’estructura de la masia, que data de 1848. Els veïns volien que la masia es convertís en un equipament obert al barri, però el consistori va descartar qualsevol intent de comprar-la.

ERC treu pit d’haver votat en contra

ERC va ser l’únic partit que s’hi va oposar frontalment i va criticar el govern municipal per no haver fet la “feina que tocava”. En una piulada, el regidor Jordi Coronas ha recordat i ho ha recriminat a l’Ajuntament que no prevegi expropiar la finca com ha fet amb les Casetes del carrer Encarnació a Gràcia o l’hotel modernista Buenos Aires de Vallvidrera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa