Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament celebra el decret d’habitatge i s’atribueix el mèrit de la negociació
  • CA

El govern d’Ada Colau celebra obertament el decret llei sobre habitatge que ha aprovat aquest dilluns l’executiu de la Generalitat i s’atribueix el principal mèrit de la negociació que ha portat a aquest text, tot i afegir que que també hi han tingut un paper destacat les entitats i col·lectius ciutadans.

La valoració de la proposta legislativa presentada avui pel Govern –que ara haurà de passar pel Parlament– l’han fet la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, i la tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz.

Martín ha celebrat el nou decret i ha destacat que arriba després de negociacions molt intenses entre el consistori i el Govern i que suposa “un canvi de 180 graus” en relació a l’anterior. Sehons la regidora, “la Generalitat ha entès que no es pot legislar en matèria d’habitatge sense comptar amb l’Ajuntament de Barcelona, ni sense tenir en compte les associacions veïnals”.

Martín ha celebrat que el decret abordi conjuntament el plantejament urbanístic i l’emergència social, ja que veu necessari que s’incloguin diverses matèries que puguin abordar-se tant a mitjà i llarg termini, com a curt termini: “No hi ha una única mesura que ho resolgui tot”.

Tot i així, ha afirmat que encara hi ha mesures pendents a resoldre: ha reclamat uns “pressupostos dignes”, una regulació de preus i evitar una fiscalitat que faciliti l’especulació de l’habitatge.

Treball conjunt

Per la seva banda, la tinent d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha assegurat que quan la Generalitat treballa conjuntament amb l’Ajuntament “fa propostes que tenen a veure amb les necessitats del dia a dia”.

“Ens agradaria que això no fos una excepció, sinó que fos la quotidianitat en matèries tan sensibles com l’habitatge”, ha ressaltat, i ha afegit que si en un període curt de temps s’aconseguís regular els preus de lloguer –cosa que depèn de l’Estat– el canvi de paradigma seria immediat.

Ha assenyalat que el nou decret no és “només gràcies a l’aportació de la ciutat de Barcelona, ​​sinó a la combinació d’agents socials i plataformes que tenen molt clar quines són les prioritats” perquè es pugui adaptar la legislació a la ciutadania en un dret tan indispensable com el de l’habitatge, ha dit. 

Més notícies
Més lloguer social i la creació d’un índex de preus de referència: les claus del decret d’habitatge
Notícia: Més lloguer social i la creació d’un índex de preus de referència: les claus del decret d’habitatge
Comparteix
El decret ja havia passat pel Parlament però no va ser aprovat. Combatrà “els desnonaments i les emergències habitacionals”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa