Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Acampen a la Gran Via contra la crisi de l’habitatge i volen passar-hi dies
  • CA

Nova acampada de protesta amb intencions de prolongar-se al centre de Barcelona. Amb un esperit similar al del 15-M del 2011, el col·lectiu Trae Tu Casa ha acampat al mig de la Gran Via, a l’altura de la plaça Universitat, on ha muntat “una llar gegant”, amb llits i altres estances d’una casa per protestar contra la crisi de l’habitatge.

I s’hi pensen quedar fins que els donin “solucions”, segons ha assegurat al TOT Barcelona una portaveu del grup, Teresa.

Segons aquesta representant, la protesta vol pressionar totes les administracions i instàncies polítiques perquè cadascuna faci el que li pertoca de tres punts “bàsics”, que són les seves reivindicacions:

  • Expropiació immediata dels pisos de la banca i els fons inversors.
  • Reducció del 50% dels preus dels lloguers.
  • Aturada immediata dels desnonaments.

El col·lectiu considera que és qüestió de “voluntat política”. “Que canviïn les lleis que calgui, fins i tot la Constitució si fa falta, com es va canviar per rescatar la banca. L’habitatge és un servei bàsic i s’ha de posar al nivell de la salut i l’educació”, resumeix Teresa.

Segons els càlculs dels participants en la protesta, són unes 300 les persones que hi ha a l’acampada, tot i que fonts municipals indiquen que la Guàrdia Urbana n’ha comptat 300 en la concentració prèvia però calculen que només 150 s’hi han quedat. Caldrà veure ara si hi ha efecte crida i si els acampats continuen a la Gran Via dilluns, quan comencin els dies laborables.

Han triat fer la protesta en plena campanya electoral, cosa que posa entre l’espasa i la paret l’alcaldessa, Ada Colau, líder de la PAH fins fa quatre anys. Tot i així, aquest Ajuntament ja té experiència amb les protestes que tallen la Gran Via, després que els taxistes ho hagin fet dues vegades en un any. En cap de les dues ocasions han sigut desallotjats per la policia. 

Suport dels taxistes

De moment, ja tenen el suport d’almenys un sector de taxistes. El líder d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha anunciat en una piulada al seu compte de Twitter que dormiria a la Gran Via amb els acampats i comprovaria quants candidats a les eleccions s’hi acosten per saber quins problemes té la gent que pateix les conseqúències de la seva “inacció”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa