La Paloma torna a brillar i es prepara per reobrir portes

La mítica sala de ball del Raval es podrà visitar al 48h Open House Barcelona aquest cap de setmana, després de 13 anys tancada al públic

La mítica sala de ball La Paloma, al Raval, es prepara per tornar a obrir portes ben aviat. Ha estat tancada durant 13 anys gairebé i aquest cap de setmana es podrà visitar excepcionalment en el marc del festival d'arquitectura 48h Open House Barcelona. Estrenada el 1903, conserva l'atmosfera bohèmia que l'ha fet famosa, amb el sostre pintat, les làmpares de cristall, els palcos daurats i les seves imprescindibles butaques de vellut vermell. Al vestíbul té penjat encara el programa d'orquestres de l'última nit en funcionament, el Cap d'Any de 2006. Diumenge de 11 a 19 hores s'hi podrà entrar de franc.

La seva alma mater, Mercè March, ha explicat al TOT Barcelona que ultimen els darrers serrells de les obres de restauració i insonorització amb voluntat de reobrir en el que queda d'any. De moment data exacta és un misteri, però la il·lusió de la família propietària és acabar l'any amb la música sonant de nou a la Paloma.

Jordi Play i Meritxell M. Pauné