Les millors imatges de l'espectacle de Cap d'Any de Barcelona

Dotze records, dues tirolines i 1.500 quilos de pòlvora: així ha estat la benvinguda de la ciutat al 2020

Barcelona ha tornat a acomiadar l'any amb un espectacle multitudinari a Montjuïc i amb la llum i el foc com a grans protagonistes. El show, dirigit per Christophe Berthonneau (Groupe F), ha recordat 12 moments clau de 2019 al món i les imprescindibles campanades. Dotze desitjos poètics –un per cada mes de l'any– i un esclat de pirotècnia han donat la benvinguda a 2020.

Els records i desitjos s'han projectat sobre un gran cilindre inflable de 15 metres d'altura i 10 de diàmetre. Una grua i dues tirolines amb actors l'han elevat a 50 metres perquè fos visible des de ben lluny. A més, una tona i mitja de pòlvora han omplert el cel barceloní de colors i traques. Per si faltés foc, 120 projectors de flames davant del públic, sobre els palaus firals i al voltant de les fonts han completat el muntatge. La música que ha acompanyat tot l'espectacle l'ha composat Scott Gibbons especialment per aquesta ocasió.

Milers de persones s'han concentrat a l'avinguda Maria Cristina –envoltada de mesures de seguretat– per compartir el Cap d'Any. Part del públic ha aprofitat per arribar-hi amb molta antelació i sopar a l'avinguda, per fer-se amb els millors llocs i gaudir de la coreografia especial que ha ofert la Font Màgica a partir de quarts de nou. També han pogut endur-se un dels gots reutilitzables que ha repartit l'ajuntament per evitar l'ús de plàstic d'un sol ús.