Gràcia deixa entreveure els primers guarnits de festa major

Els veïns enllesteixen la decoració dels 24 carrers que participen a la celebració estrella de l'estiu barceloní

La festa major de Gràcia escalfa motors per a una edició amb rècord de carrers guarnits i especial èmfasi feminista. El TOT Barcelona ha visitat dues comissions de veïns, als carrers Progrés i Llibertat, que ja pengen els primers elements de la decoració. La incògnita dels temes escollits s'anirà dissipant els propers dies, en el compte enrere pel renyit concurs de carrers guarnits. 

L'any passat va guanyar el primer premi justament el carrer Llibertat, que s'havia transformat en una granja rústica amb multitud de gira-sols i mascotes. La medalla de plata va ser pel carrer Verdi –un dels favorits de cada edició– que viatjava a l'antiga Roma. La de bronze se la va endur la plaça Rovira per la recreació d'una sastreria de barri molt sostenible. Enguany el concurs tindrà un guardó nou: el Premi a l'accessibilitat, impulsat pel districte de Gràcia i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, en col·laboració amb la Fundació Festa Major. 

Del dijous 15 al dimecres 21 d'agost la Vila de Gràcia s'omplirà de gom a gom, amb una programació que inclou 900 activitats diürnes i nocturnes. El pregó anirà a càrrec de quatre esportistes olímpiques amb discapacitat intel·lectual, integrants de l'equip de bàsquet acidH-Lluïsos. Quatre informadores, 97 lavabos públics i gots reutilitzables procuraran que la celebració estrella de l'estiu barceloní sigui el més sostenible i respectuosa possible.