Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Torna el festival literari infantil Món Llibre amb un nou format
  • CA

Després que l’any passat s’hagués de cancel·lar a causa de la propagació de la Covid-19, el 2021 arriba un festival Món Llibre renovat. Una trobada convertida en una experiència literària per a petits i grans, que podran conèixer les novetats editorials per al públic infantil i gaudir de diferents espectacles. L’esdeveniment, que arriba a la 16a edició, s’adapta als temps actuals i seguirà tots els protocols sanitaris establerts. Per assistir-hi es requereix inscripció prèvia als diversos circuits previstos. 

Món Llibre es farà el cap de setmana del 17 i el 18 d’abril i hi participaran mig centenar d’editorials, que hi presentaran les seves noves publicacions amb formats diversos –contacontes, trobades amb autors i il·lustradors…–. El recorregut que duran a terme els participants el dinamitzaran personatges històrics relacionats amb la literatura infantil, com ara Joana Raspall, Josep Maria Folch i Torres, Antoine Saint-Exupéry, Astrid Lindgren, Helen Oxenbury i Hans Christian Andersen.

A la plaça de Joan Corominas, les components de la companyia Las Lloronas es convertiran en les guardianes d’El gran llibre dels contes, un volum mil·lenari que recull tots els contes populars. Els que vagin a la Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz o a la Biblioteca Nou Barris –que, junt amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i la plaça de Joan Coromines són els espais d’aquesta edició del festival– coneixeran la Sra. Serafina, una lletraferida ingènua, decidida i apassionada a qui li ha tocat la Grossa i decideix comprar tots els llibres del mercat.

Novetats editorials per al públic infantil i espectacles, al festival Mon Llibre 2021 / Ajuntament de Barcelona

Els circuits tindran una durada aproximada d’una hora, i n’hi haurà per a diferents franges d’edat, entre els 0 i els 12 anys. La il·lustradora del Món Llibre 2021 és Amaia Arrazola, una artista que es nodreix de les imatges que troba arreu, a casa, als àlbums de fotografies o als carrers: observa amb atenció la realitat i, fins i tot, la transforma pintant grans murals a la ciutat. 

Un “Sant Jordi infantil”, doncs, ple de novetats, però amb el mateix esperit de sempre: acostar les històries recollides als llibres als lectors i a les lectores més joves.  Les inscripcions s’obren el 7 d’abril i cal fer-les al web www.barcelona.cat/monllibre. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa