Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova jornada de vaga dels treballadors que controlen la zona verda i blava
  • CA

La plantilla de Barcelona Serveis Municipals (B:SM) que es dedica a controlar l’estacionament de les zones blava i verda ha tornat a convocar aquest dimarts una nova jornada de vaga. En aquesta ocasió, l’aturada d’aquest servei s’allargarà almenys entre les 13:25 i les 14:30, quan està previst que tingui lloc una concentració dels treballadors a la plaça de Sant Miquel de la capital catalana.

Amb aquesta nova mobilització, els empleats afectats reclamen un cop més millores en les condicions de feina i acusen l’empresa pública d’imposar-los certs canvis sense haver-hi una negociació pel mig. Entre altres coses, els treballadors es neguen a fer més hores els caps de setmana amb les condicions actuals i critiquen que l’empresa els obligui a portar motos en horari laboral.

De fet, en un comunicat fet públic la setmana passada, el comitè d’empresa de B:SM va traslladar a la direcció una proposta per acceptar treballar els dissabtes i diumenges: realitzar una jornada setmanal de 35 hores i obtenir una millora econòmica de 750 euros anuals. Tanmateix, l’empresa municipal encara no els ha fet arribar una resposta, fet que ha motivat la convocatòria d’aquesta nova jornada de vaga.

Dures crítiques a Collboni i Colau

En aquest comunicat, el sindicat que agrupa els treballadors de la companyia denunciava la setmana passada la “nul·la capacitat negociadora” de la direcció i assenyalava tres persones de forma clara i directa. Els empleats afectats demanen la dimissió de la directora general, Marta Labata, a qui acusen de ser la persona que més cobra de tot el consistori. A més, critiquen que el primer tinent d’alcaldia i president del consell d’administració de B:SM, Jaume Collboni, es posi de costat. “És el culpable”, diuen els treballadors, que també miren de reüll l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, a qui també veuen com una de les responsables d’aquesta situació.

Els treballadors tampoc entenen com des de la direcció de l’empresa es busca ridiculitzar la protesta: “La direcció manifesta constantment als mitjans de comunicació que les persones treballadors d’aquesta unitat disposem de condicions ‘per sobre del conveni sectorial'”. En aquest sentit, asseguren que tenen un “conveni de mínims” i, per tant, aquesta situació és normal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa