Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Allau de retards i cancel·lacions en una nova jornada de vaga al Prat
  • CA

La novena jornada de vaga dels tripulants de cabina de Ryanair ha deixat una desena de vols cancel·lats i una allau de gairebé una cinquantena de retards a l’aeroport del Prat, el més afectat fins ara per les protestes dels treballadors. Segons dades facilitades pel sindicat USO, en concret s’han suspès els vols de primera hora d’anada i de tornada entre la capital catalana i les ciutats de Milà, Roma, Londres i Palma de Mallorca, a més d’un en direcció a Vigo.

Els empleats de la companya irlandesa de baix cost també estan convocats a anar a la vaga demà, en la que serà l’antepenúltima jornada de protesta que tindrà lloc aquest mes. Amb les concentracions que se celebraran el pròxim 27 i 28 de juliol, els treballadors de Ryanair ja hauran protagonitzat una dotzena de jornades de vaga aquest mes.

Segons ha denunciat el sindicat USO, aquest dilluns s’ha sabut un nou acomiadament “per secundar la vaga”, fet que eleva a deu la xifra d’empleats que haurien perdut la feina per aquest motiu.

Conveni col·lectiu

L’objectiu principal d’aquestes jornades de vaga és aconseguir que la companyia reprengui les converses per a la implantació d’un conveni col·lectiu que feia vuit mesos que es negociava amb els representants dels treballadors. Tant el sindicat USO com Sitcpla acusen l’empresa aèria de baix cost de voler “anul·lar-los com a sindicats davant la negativa a signar les condicions precàries ofertes”. “Ara Ryanair ens intenta esborrar amb un acord que només s’aplica si estàs afiliat a CCOO”, denuncien els afectats, que s’oposen a l’acord firmat entre la companyia i un sindicat “sense implantació” entre el personal de vol.

Cal recordar que els tripulants de cabina de Ryanair ja van protagonitzar unes altres protestes durant els estius del 2018 i el 2019, quan es van mobilitzar per denunciar per les condicions laborals que ofereix la companyia, que implica que molts empleats cobrin per sota del salari mínim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa