Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més cancel·lacions i retards en una nova jornada de vaga al Prat
  • CA

Nova jornada de vaga dels tripulants de cabina de Ryanair. El desè dia de protestes a l’aeroport del Prat ha deixat dos vols cancel·lats i 28 retards, tornant a situar l’aeròdrom barceloní com el més afectat de l’estat espanyol per les mobilitzacions de la plantilla de la companya irlandesa de baix cost.

Segons la informació facilitada pel sindicat USO, la principal afectació registrada aquest dimarts ha estat la cancel·lació d’un trajecte d’anada i de tornada entre Barcelona i Londres. Malgrat les nombroses incidències, aquesta jornada ha estat més suau que la viscuda ahir, quan es van cancel·lar una desena de vols i es van produir gairebé una cinquantena de retards a l’aeroport del Prat.

Els empleats de Ryanair també estan convocats a anar a la vaga demà, en la que serà la penúltima jornada de protesta que tindrà lloc aquest mes. Amb les concentracions que se celebraran el 27 i 28 de juliol, els treballadors de la companyia irlandesa de baix cost ja hauran protagonitzat una dotzena de jornades de vaga aquest mes.

El sindicat USO ha denunciat aquest dimarts que hi ha hagut un nou acomiadament per “per secundar la vaga”, fet que eleva a deu la xifra d’empleats que haurien perdut la feina per aquest motiu.

Negociacions per un conveni col·lectiu

L’objectiu principal d’aquestes jornades de vaga és aconseguir que la companyia reprengui les converses per a la implantació d’un conveni col·lectiu que feia vuit mesos que es negociava amb els representants dels treballadors. Tant el sindicat USO com Sitcpla acusen l’empresa aèria de baix cost de voler “anul·lar-los com a sindicats davant la negativa a signar les condicions precàries ofertes”. “Ara Ryanair ens intenta esborrar amb un acord que només s’aplica si estàs afiliat a CCOO”, denuncien els afectats, que s’oposen a l’acord firmat entre la companyia i un sindicat “sense implantació” entre el personal de vol.

En aquest sentit, cal recordar que els tripulants de cabina de Ryanair ja van protagonitzar unes altres protestes durant els estius del 2018 i el 2019, quan es van mobilitzar per denunciar per les condicions laborals que ofereix la companyia, que implica que molts empleats cobrin per sota del salari mínim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa