Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La vaga indefinida de vigilants a l’aeroport tira endavant en fracassar la mediació
  • CA

La mediació d’aquest dimecres entre els vigilants de seguretat de l’Aeroport de Barcelona-el Prat i la direcció de Trablisa ha acabat sense acord, de manera que es manté la vaga indefinida i de 24 hores convocada a partir d’aquest divendres 9 d’agost.

En una atenció als mitjans després de la mediació, l’assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, ha explicat que la proposta plantejada per Trablisa és “mínima” i no ha satisfet les seves demandes de millores salarials i laborals, però que la discutiran en assemblea el dijous i decidiran si desconvoquen la vaga.

La mediació entre el comitè d’empresa i la direcció ha començat cap a les 10:15 hores, i ha acabat passades les 13:30 hores.

Giménez ha exposat que Trablisa es troba reforçada amb els serveis mínims decretats pel Govern de l’90% i que no té cap intenció d’arribar a un acord favorable per als treballadors: “La negociació amb l’empresa és impossible”.

Sobre la proposta presentada per Trablisa, el portaveu sindical ha assenyalat que l’empresa dona “zero cèntims” de les millores econòmiques que demanaven i que tira pilotes fora sobre la resta de demandes.

Ha emfasitzat que l’empresa “només” ha acceptat un dels punts demanats pel comitè de vaga, que és el referent a pagar determinats plusos dins de la nòmina, qüestió que ja s’havia acordat al febrer i encara no s’havia complert i que l’empresa ha dit que ho farà a partir d’octubre.

Giménez ha assegurat que els vigilants dels filtres de seguretat del Prat compliran amb els serveis mínims, tot i que ha remarcat que serà difícil mobilitzar la plantilla necessària tenint en compte els que estan de vacances i de baixa: “El personal sempre compleix amb la llei “.

Trablisa diu que la protesta és “il·legal i abusiva” 

La directora de recursos humans de Trablisa, Pilar Albacete, ha defensat en una atenció als mitjans que han presentat una proposta donant solucions a totes les peticions operatives, però que els treballadors s’han “enrocat” en les demandes econòmiques.

“Demà es veurà en l’assemblea de treballadors si valoren els esforços que està fent l’empresa per donar solucions a totes les qüestions que ells havien plantejat”, ha remarcat Albacete.

Albacete ha reiterat la petició de l’empresa de desconvocar la vaga i que la plantilla de Trablisa “torni a la via negociadora” i ha insistit que la vaga és il·legal, abusiva i injusta”.  “Si l’única cosa que interessa i per l’única cosa que es decidirà la vaga és pel purament econòmic, la veritat és que Trablisa no pot acceptar el que s’exigeix”, ha afegit. Segons l’empresa, s’està complint el laude dictat el 2107, al juny es va començar a aplicar un nou conveni i  s’ha fet “un augment de la plantilla del 44%, enfront d’un augment del trànsit de passatgers del 5,64%”.

Reunió de mediació entre direcció i vigilants de Trablisa, a Treball / ACN

Reunió de mediació entre direcció i vigilants de Trablisa, a Treball / ACN

Les demandes dels treballadors

Estan cridats a vaga uns 500 empleats de Trablisa, empresa adjudicatària del servei de seguretat a l’Aeroport de Barcelona des de juny de 2018 i fins al maig de l’any que ve.

Els vigilants del Prat demanen millores en qüestions com la compensació de la sobrecàrrega de treball amb un plus d’un euro per hora treballada, la formació que reben, que es compleixi amb la paritat entre els treballadors i que es garanteixin els descansos.

També reclamen que l’empresa es faci càrrec dels costos d’aparcament o habiliti una zona gratuïta per a l’estacionament de vehicles.

Més notícies
Cues de passatgers durant la vaga de vigilants del Prat al 2017. | ACN
Els vigilants de seguretat del Prat veuen “abusius” els serveis mínims per a la vaga
Notícia: Els vigilants de seguretat del Prat veuen “abusius” els serveis mínims per a la vaga
Comparteix
Diuen que són impossibles de complir
El govern espanyol fixa en el 90% els serveis mínims de la vaga de vigilants al Prat
Notícia: El govern espanyol fixa en el 90% els serveis mínims de la vaga de vigilants al Prat
Comparteix
Els 500 treballadors cridats a la protesta reclamen millors condicions salarials i laborals

Comentaris

  1. Icona del comentari de: odisea a agost 08, 2019 | 14:27
    odisea agost 08, 2019 | 14:27
    Aena estara feliz ,asi no superaremos a Barajas,aunque no creo en sus datos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa