Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Vaga indefinida dels treballadors d’Acciona pel seu conflicte amb Nissan
  • CA

Els treballadors d’Acciona Facility Services, subcontracta de Nissan a les plantes de Barcelona, ​​faran una vaga indefinida a partir d’aquest dimecres per reclamar els mateixos drets que els aconseguits pels seus companys de fàbrica amb la multinacional japonesa. Ho fan després que la direcció d’Acciona Facility Services rescindís el seu contracte amb Nissan i plantegés un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERO) per a uns 500 empleats, repartits entre les plantes de Zona Franca de Barcelona i Sant Andreu de la Barca (Barcelona ).

L’aturada dels treballadors d’Acciona Facility Services arriba després que comencessin a mobilitzar-se el dilluns, dia en què arrencava el període de consultes de l’ERO. Primer, van protestar davant a l’entrada de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca de Barcelona, ​​des de les 05.00 hores de dilluns fins a les 08.00 hores, acció a la qual es van sumar alguns empleats de l’automobilística, no accedint a l’interior.

A partir de les 09.00 hores, es van desplaçar enfront de l’hotel Catalonia La Maquinista, on es va celebrar la primera reunió de negociació per l’ERO. Aquesta va ser la primera jornada de protestes dels treballadors, que preveuen un calendari de mobilitzacions setmanal fins a arribar a un acord amb la companyia, com van fer els treballadors de Nissan durant mesos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa