Els treballadors del centre de residus de Cespa, situat a la Zona Franca de Barcelona, estan cridats a la vaga del 15 al 17 de novembre. La plantilla ja va ser convocada a secundar aturades en els últims mesos per protestar per “la discriminació salarial” que, segons CCOO, els operaris pateixen en comparació als incentius que altres empleats de l’empresa cobren tot i que afirmen que “realitzen la mateixa activitat”.

“Històricament es manté una situació de discriminació salarial entre treballadors”, qüestiona CCOO. “Per la mateixa feina, unes persones poden arribar a cobrar un 144% més que una altra”, sosté el sindicat, que atribueix “reiterats incompliments” a la direcció de Cespa, de qui diu que actua “enrocant-se” en unes retribucions “discriminatòries”. “Malgrat que la vaga d’octubre va tenir un ampli seguiment de la plantilla, l’empresa no ha fet cap intent de negociar res” amb el comitè d’empresa, retreu CCOO.

Els representants de la plantilla asseguren que totes les categories professionals dins del centre de processament d’escombraries “estan afectades”. En aquest sentit, enumeren que les diferències salarials s’estenen a “conductors, ajudants, especialistes, peons, operaris de neteja, mecànics, basculistes, oficines i palistes”. CCOO afegeix que la presumpta discriminació en el sou afecta també al personal que tracta residus combustibles sòlids recuperats. “Comparats amb altres plantes de valoració i recuperació, també existeixen grans discriminacions”, observa el sindicat.

Més notícies
Vista de Sants Estació, la primavera de 2021 / Jordi Play

Un mosso novell deté un lladre i un fugitiu el primer dia de feina

Notícia: Un mosso novell deté un lladre i un fugitiu el primer dia de feina
Comparteix
L'agent en pràctiques va enxampar l'autor d'un furt i va identificar un individu amb una causa pendent a Sants
Notícia: Un mosso novell deté un lladre i un fugitiu el primer dia de feina - Mobile
El Partido Marxista-Leninista Reconstrucción Comunista reivindica aquesta acció

Lenin i Stalin okupen marquesines de bus per denunciar comuns i independentistes

Notícia: Lenin i Stalin okupen marquesines de bus per denunciar comuns i independentistes
Comparteix
L'Ajuntament ja n'ha retirat un parell i ho fa cada vegada que apareixen cartells no contractats publicitàriament
Notícia: Lenin i Stalin okupen marquesines de bus per denunciar comuns i independentistes - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa