Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Confusió pels serveis mínims al bus: “Què fas aquí? A tu et toca fer vaga”
  • CA

La segona jornada de vaga als busos ha deixat algunes imatges surrealistes que denoten una certa confusió entre els treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) pel que fa als serveis mínims acordats. Els passatgers d’un bus de la línia H10 -que connecta la plaça de Sants de Barcelona amb l’Olímpic de Badalona creuant transversalment el districte de l’Eixample- s’han quedat atònits quan dos conductors de la companyia han començat a discutir sobre els horaris d’aturada del servei de busos quan un es disposava a rellevar l’altre al volant del vehicle.

Què fas aquí? A tu et toca fer la vaga“, li ha etzibat el conductor de l’autobús a l’altre treballador de TMB quan aquest ha intentat pujar al vehicle en una de les aturades de l’Eixample. L’empleat que es disposava a agafar el relleu del conductor ha reaccionat amb sorpresa i els dos han començat a debatre sobre quan comença l’horari oficial d’aturades i en quines circumstàncies sí que s’ha d’agafar aquest relleu i en quines no. “A partir de les 10h ningú et pot dir res perquè l’aturada és de 10 a 12h. Ara vas a cotxeres i t’informes”, li ha recomanat el treballador que estava al volant al seu company, a qui ha confós per una incorporació recent de la plantilla.

Res més lluny de la realitat. “Nou ben bé no sóc. Porto 18 anys a l’empresa“, li ha respòs amb un cert to irònic l’altre conductor, que li ha preguntat a l’altre empleat si podia tornar a cotxeres amb el bus per poder estar present en la concentració que els treballadors organitzaran durant aquestes dues hores d’aturades per torn.

Dues hores d’aturades per torn

Cal recordar que els treballadors de TMB van ratificar aquest dijous la convocatòria de vaga durant les festes de la Mercè i la possibilitat d’ampliar les dates de protestes de cara al mes d’octubre. Des d’aquest mateix divendres, les afectacions en el servei seran parcials, de manera que hi haurà aturades de dues hores per cada torn: de 2 a 4 h, de 10 a 12 h i de 21 a 23 h. En aquest sentit, això suposa que els serveis mínims seran d’un 33% en les franges de vaga els dies 24, 25 i 26 de setembre i un 20% en les franges dels dies 23, 27, 28, 29 i 30 de setembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa