Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un hotel haurà de readmetre una “kelly” acomiadada per afiliar-se al sindicat
  • CA

Un jutge de Barcelona ha obligat el Grand Hotel Central a readmetre una cambrera de pis de l’establiment de luxe a qui va acomiadar una setmana després de constituir el sindicat de les ‘kellys’ per canalitzar totes les queixes i demanar condicions dignes per al col·lectiu, segons han explicat fonts del col·lectiu. La cambrera acomiadada n’era aleshores la delegada sindical i va perdre la feina junt amb una companya seva que no va continuar el procés judicial en abandonar el país.

L’acomiadament es va produir a finals del 2018 i durant un any les companyes de la cambrera de pis es van concentrar a les portes de l’hotel per demanar-ne la readmissió.Finalment, al febrer passat es va celebrar el judici i una sentència recent obliga l’hotel a readmetre la treballadora. Una de les portaveus del sindicat de les ‘kellys’, Miriam, ha explicat que la direcció de l’hotel no s’ha posat en contacte encara amb la treballadora per parlar del seu reingrés.

Externalització del servei

Segons les ‘kellys’, l’hotel va voler externalitzar el servei, el que el sindicat de les cambreres de pis considera una cessió il·legal de treballadors. Segons lamenten, l’objectiu és abaratir costos per a l’hotel mentre el col·lectiu perd drets laborals. “Reivindiquem les nostres condicions de treball “, ha insistit la portaveu a l’ACN. Per això, ha afegit, el 2017 ja van impulsar una proposició de llei a mans del PSOE per protegir els seus drets.

Així mateix, Miriam, en nom del sindicat, ha demanat que s’aprovi el segell de qualitat de l’ocupació que va impulsar el 2018 per a aquells establiments que compleixen amb el respecte a les condicions laborals de les cambreres de pis i ha lamentat que el Departament de Treball no l’hagi aprovat “perquè el Gremi d’Hotelers no hi està d’acord”, segons ha dit.

La portaveu reclama que aquest segell “surti ara més que mai” després de la situació de pandèmia i la necessitat de garantir una neteja màxima de les habitacions en un context de prevenció de la covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa