Un estudi de la Cambra mostra la “bona recuperació” de la indústria i la construcció

Altres sectors, com el turisme, segueixen sent els més colpejats per la pandèmia

La Cambra de Comerç de Barcelona celebra la “bona recuperació” de la indústria i la construcció a Catalunya malgrat la crisi de la Covid-19. Segons el Baròmetre Cambra publicat aquest dimecres, ambdós sectors ja han assolit nivells d’activitats “pràcticament similars” als del 2019 i milloren significativament les dades registrades durant l’agost.

Al setembre –últimes dades disponibles–, l’Índex de Producció Industrial de Producció (IPI) es va situar tan sols un 2,4% per sota els registres del mateix període de l’any passat. Per contra, les noves restriccions per frenar l’expansió del coronavirus han castigat durament la mobilitat, el consum d’energia, el comerç i l’hostaleria, uns sectors que tanquen el mes “en vermell”. Segons la Cambra, el sector turístic continua sent dels més colpejats per la pandèmia. Durant el mes de setembre, el nombre de pernoctacions a Catalunya es va reduir un 16,4% interanual, mentre que el volum de passatgers a l’aeroport del Prat es manté lluny dels registres de l’any passat.

Pel que fa a la mobilitat de viatgers en l’àmbit urbà, va registrar una caiguda interanual del 17,1% a l’octubre, un descens motivat per les recomanacions en favor del teletreball i l’enduriment de les restriccions. Per la mateixa raó es redueix el consum d’energia i aigua, que durant el setembre van experimentar una caiguda del 10,7%. Durant els dies feiners, bona part de la demanda d’aigua en dies feiners prové de l’hostaleria o el lleure esportiu.

Malgrat la situació actual, la Cambra celebra l’evolució del mercat de treball i subratlla que el nombre real d’assalariats –descomptant els treballadors en ERTO– s’ha incrementat un 29,4% en termes acumulats des de l’abril. No obstant això, la patronal recorda que la millora encara és lenta per la reducció progressiva dels ERTO i l’augment progressiu de l’ocupació.

Més informació

Nou comentari