Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
UGT relativitza l’efecte de la cancel·lació del MWC: “L’impacte és mínim”

El secretari general d’UGT Catalunya, Camil Ros, ha lamentat la cancel·lació del Mobile World Congress però ha assegurat que l’afectació d’aquesta situació en l’ocupació és “mínima”. “No dubto del volum de negoci que es pugui veure afectat però poso en entredit tot el que diuen de l’extinció d’ocupació perquè si mires les dades d’atur d’altres anys, l’impacte del congrés pràcticament no es veu“, ha dit en declaracions a l’ACN. Ros ha afirmat que la decisió de l’organització de cancel·lar l’esdeveniment “ha estat provocada per la cancel·lació en cadena de grans empreses”

Ros ha explicat que el sindicat havia detectar que aquest anys hi tornaven a haver ofertes on es podia veure la “precarietat” a l’entorn de l’organització del Mobile, així com encara casos de “discriminació” per qüestió de gènere. En aquest sentit, ha explicat que sovint no hi ha noves contractacions sinó “que la gent treballi més hores”. Per això ha posat en dubte que la cancel·lació suposi deixar de contractar tantes persones com s’indica des d’alguns sectors.

Que no hi hagi empreses que sota aquesta l’excusa (de la cancel·lació) facin ajustaments de plantilla“, ha alertat. En aquesta línia, ha insistit que la suspensió del Mobile no hauria de tenir afectació en l’ocupació “més enllà de contractes de dies o hores”.

Des d’UGT haguessin estat partidaris de posposar i no cancel·lar el congrés de mòbils però Ros ha remès a les paraules dels organitzadors sobre la dificultat de saber quan finalitzarà el risc pel Covid-19. Per això, i davant el fet que el que es planteja ja és l’organització de l’edició del 2021, el sindicat ajudarà en tot el possible perquè se celebri “en condicions d’estabilitat de llocs de treball, no precarietat i no discriminació”.

Més notícies

El Gremi d’Hotels critica “l’alarma infundada” pel coronavirus que ha fet caure el MWC

Notícia: El Gremi d’Hotels critica “l’alarma infundada” pel coronavirus que ha fet  caure el MWC
Comparteix
L'associació reconeix que hi ha hagut cancel·lacions però encara no té una xifra definitiva
Notícia: El Gremi d’Hotels critica “l’alarma infundada” pel coronavirus que ha fet  caure el MWC - Mobile

El coronavirus no aconsegueix cancel·lar la ISE, la fira audiovisual més gran del món

Notícia: El coronavirus no aconsegueix cancel·lar la ISE, la fira audiovisual més gran del món
Comparteix
Moltes empreses que han cancel·lat la seva assisència al MWC, com Sony o Intel, sí que han assistit a la ISE
Notícia: El coronavirus no aconsegueix cancel·lar la ISE, la fira audiovisual més gran del món - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa