Trilla aposta per tornar a limitar els horaris dels bars per frenar la cinquena onada

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha apostat per limitar els horaris d’alguns establiments, com podrien ser els bars, per aturar l’increment de casos. “Menys hores oberts, menys risc de contagi”, ha dit a RAC1. El doctor ha considerat que tornat al toc de queda hauria de ser “una de les últimes possibilitats” i ha argumentat que limitar els horaris dels establiments seria una “posició intermèdia”. Ha valorat que el tancament de l’oci nocturn “pot ajudar” i que, en tot cas, el que s’ha d’evitar són situacions de risc com aglomeracions o interiors i complir estrictament les quarantenes.

D’altra banda, ha afirmat que la variant Delta pot representar ara un 50% dels casos i serà la majoritària en aproximadament un mes.Trilla ha considerat que el Govern deu estar pensant què pot fer i què no i li ha recomanat que ho argumenti molt bé des del punt de vista jurídic per evitar que els jutges ho tombin. En tot cas, ha afirmat que, ara per ara, no caldrien mesures que limiten al màxim drets fonamentals.

Pel que fa a la pressió assistencial, ha apuntat que les UCI encara no estan notant un gran efecte però que s’estan preparant “per si s’han d’ampliar”. Entre aquests que acaben a crítics, ha reconegut que n’hi haurà de vacunats però ha insistit que seran una clara minoria. En línies generals, ha valorat que ara s’està en fase de mitigació i que el que s’ha de fer és intentar diagnosticar tots els casos. Ha afegit que “ajudaria” que la gent complís bé les quarantenes i ha defensat que es prenguin mesures malgrat les afectacions econòmiques que pugin tenir. “Si no aturem els contagis, anirem pel camí del pedregar”, ha declarat.

Comentaris

  JOSEP EL AVI DE CARDEDEU Juliol 08, 2021 | 12:57
  Culpa sempre ELS BARS Y RESTAURANTS dels nous Contagis es volguer ENGANYAR A LA GENT . . Els Contagis es fan EN LES FESTES MAJORS , CONCIERTOS FESTES LEGALES o ILEGALES ,y Botellones . NO PORTAR LA MASCARETA Cuan ja molta gent a tu lado NO JA DISTANCIA DE SEGURATAT SANITARIA .. No tota la culpa esta en BARS I RESTAURANTS DELS CONTAGIS .. Ellos la mayoria fan be les coses .
  ANTONI VALLS CASANOVAS Juliol 08, 2021 | 14:07
  Deixeu en pau els bars i restaurants!!! Controleu els qui no compleixen les normes!!!
  Gonzalo Juliol 08, 2021 | 15:09
  Vaya...lo de los festivales...nada que ver....que sinvergüenzas sois....
  un marcià per l'espai sideral Juliol 09, 2021 | 01:33
  Encara no us heu adonat de la immensa mentida. El Trilla treballa per a Soros a l'ISG. Es tracta de destruir l'economia autònoma i tots a dependre de l'Estat. Heu sentit el FMI, que vol que el deute es pagui dels comptes corrents. Ens estan prenent el pèl. La premsa igual, i ho torno a repetir és DELICTE DE LESA HUMANITAT. Almenys, espero que els responsables polítics es facin responsables de les seqüeles i morts dels joves, i quan dic responsables és penalment per enverinament de la societat i mort. Una de les científiques de l'OMS ha estat denunciada i afronta un judici que li pot costar la vida per haver impedit el tractament amb medicaments barats i efectius. Cerqueu a la xarxa i no us creieu els diaris de l'elit. Ensumeu una mica. La conspiració la tramen ells i no els conspiracionistes. Qui ha mort el president d'Haití? Els conspiracionistes o els mateixos que dirigeixen aquesta farsa? Tenim molt poc de temps, o els frenem o ens faran esclaus. I ara, digueu-me de tot. Però, tingueu abans el detall d'investigar d'on són tots els que dirigeixen aquest espectacle tràgic i perfectament estudiat per a benefici personal i 'filantròpic'. En cap Festa Major agafaràs res! No hi ha cap tipus de festa perquè són perilloses, però el dia de l'orgull gay, aquest és sagrat. Beveu a galet i quan us vulgueu donar compte us preguntareu què h ifa l'argolla al coll.

Nou comentari