Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els treballadors de Nissan es mobilitzaran contra la multinacional durant el MWC
  • CA

Els treballadors Nissan i de les empreses subcontractades portaran la seva protesta contra la multinacional al Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà del 24 de febrer al 27 de febrer, segons han explicat fonts sindicals a l’ACN. En una reunió aquest dimecres, els representants dels quatre sindicats que formen el comitè d’empresa – CCOO, UGT, USOC i CGT – han pactat un calendari de protestes que inclou concentracions al congrés de telefonia mòbil per reclamar un nou model que asseguri la viabilitat de la planta de la Zona Franca, que ara mateix produeix a un 20% de la seva capacitat.

La plantilla ha planificat protestes cada dimarts del mes de febrer per denunciar la situació d’incertesa que viuen els treballadors. La planta de Zona Franca ha anat perdent volum de producció any a any i, durant l’últim mes, l’empresa ha comunicat la pèrdua d’un model, la pick-up X Class de Mercedes, i la reducció de la producció de la furgoneta e-NV200.

La primera de les mobilitzacions pactades aquest dimarts serà el dia 12 a les oficines de Nissan a la Zona Franca i la segona, el 19 de febrer davant de la delegació del govern espanyol. La concentració davant del congrés de telefonia encara no té data perquè la plantilla vol adaptar-se a l’agenda del MWC i buscar el millor moment per a fer soroll.

“Seguirem sense parar i fins al final”, ha assegurat el representant de CCOO al comitè d’empresa, Miguel Ángel Boiza. Centenars de treballadors de la planta de la Zona Franca, de Montcada i altres empreses subcontractades es van manifestar aquest dilluns davant del consolat del Japó en una concentració que va acabar amb un tall de l’avinguda Diagonal que va durar uns tres quarts d’hora.

Els representants sindicals van provar de reunir-se amb el consol del Japó, que es trobava de viatge a l’estranger. Fonts sindicals han assegurat que preveuen reunir-se “en les pròximes setmanes” amb el cònsol i traslladar-los la problemàtica de les instal·lacions de la Zona Franca. De la mateixa manera, també volen posar-se en contacte amb els representants de les administracions catalana i espanyola.

Les alarmes dels treballadors van saltar en una reunió aquest mes amb la direcció europea en la qual el màxim dirigent de la multinacional al continent, Gianluca de Ficchy, els va comunicar que la planta de Zona Franca no era viable. Els dubtes sobre la rendibilitat de la planta han portat a la direcció europea a tirar endavant un informe sobre la viabilitat de l’empresa que farà públic abans de l’estiu. Fins llavors no hi ha reunions previstes entre els treballadors i la multinacional.

Més notícies
Puigneró assegura que el MWC no està en perill pel coronavirus i demana “calma”
Notícia: Puigneró assegura que el MWC no està en perill pel coronavirus i demana “calma”
Comparteix
El conseller recorda que "no hi ha motiu" per cancel·lar la presència de cap empresa a l'esdeveniment
ZTE confirma la seva assistència al Mobile World Congress
Notícia: ZTE confirma la seva assistència al Mobile World Congress
Comparteix
En un comunicat oficial, la companyia ha mantingut que comptarà amb un espai a la Fira de Gran Via
LG cancel·la la seva participació al Mobile World Congress pel coronavirus
Notícia: LG cancel·la la seva participació al Mobile World Congress pel coronavirus
Comparteix
LG al·lega que vol evitar exposar el seu personal al risc de contagi amb el viatge
El Mobile se celebrarà “com està previst” tot i l’amenaça del coronavirus
Notícia: El Mobile se celebrarà “com està previst” tot i l’amenaça del coronavirus
Comparteix
L'epidèmia ja es transmet fora de la Xina i es tem pel desenvolupament del MWC

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ganxet a febrer 06, 2020 | 08:19
    Ganxet febrer 06, 2020 | 08:19
    Que no es preocupin. Sempre els hi quedarà l'orgull i el privilegi de ser espanyols que és ho important de veritat.
  2. Icona del comentari de: República Democràtica de Freedonia a febrer 06, 2020 | 23:32
    República Democràtica de Freedonia febrer 06, 2020 | 23:32
    Quan aprenguin a escriure en català que m'avisin de les seves movilitzacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa