Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Treballadors de Nissan xiulen Colau per les declaracions de Janet Sanz

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha donat suport a aquest dijous als treballadors de Nissan afectats per l’adeu de la multinacional japonesa de Catalunya. I ho ha fet en una protesta a la mateixa capital catalana. També ha estat acompanyada de l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, i del batlle de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca. Tanmateix, en el seu torn de paraula, Colau ha estat rebuda amb una xiulada per part d’alguns treballadors. A més, s’han sentit crits de “Janet dimissió”. És la resposta indignada d’una part dels professionals d’aquest sector després que la segona tinent d’alcaldia, Janet Sanz, parlés de l’automoció com un sector que necessita una “reconversió”. De fet, Camil Ros, el secretari general de la UGT a Catalunya, va criticar amb molta duresa Sanz en una entrevista aquesta setmana al Tot Barcelona.

Els alcaldes de les localitats on es tancaran les fàbriques de Nissan han assistit a la manifestació que ha reunit unes 1.500 persones aquesta tarda, en la plaça Espanya de Barcelona, segons xifres de la Guàrdia Urbana, i s’han dirigit als treballadors.

Amb el crit constant de “Nissan no es tanca”, els manifestants, tots protegits amb màscara per a evitar el contagi del coronavirus, han ocupat l’avinguda Maria Cristina de Barcelona des de dos quarts de set, on han celebrat una assemblea després dels parlaments dels alcaldes. Els comitès d’empresa de Nissan han volgut “potenciar” amb aquesta protesta la marca de Barcelona i la seva àrea metropolitana per a mantenir l’activitat de les plantes, segons van explicar en la convocatòria.

Colau: “Venim de famílies treballadores”

Colau, a la qual han xiulat al principi de la seva intervenció, ha defensat el suport unànime de tot el consistori als treballadors de l’automobilística japonesa: “Ho tenim molt clar perquè nosaltres venim de famílies treballadores”. També ha emplaçat al conseller delegat de Nissan, Makoto Uchida, i li ha avisat que, si segueixen endavant amb la seva decisió de tancar les plantes, “s’acaba la bona relació amb Nissan” i es guanyarà el rebuig dels consistoris presents, la Generalitat, l’Estat i tota la població.

Durant la protesta, els treballadors han llegit un manifest en japonès, dirigit a la direcció de Nissan, i un altre en francès, per a la de Renault, membre de l’aliança amb la multinacional nipona i Mitsubishi.

En el primer comunicat, han exigit a Uchida que reconsideri la decisió perquè les plantes són competitives i situï a les persones en el centre de la signatura: “Defensarem els nostres llocs de treball”.

Han reclamat una reunió amb Uchida i la resta de la direcció i els han enlletgit que Nissan “ha anat deixant morir a poc a poc” a les fàbriques de Barcelona.

En el comunicat en francès, han avisat a Renault que són “corresponsables” de la decisió presa per Nissan, la que han dit que és errònia i no està basada en motius objectius, a més de deixar al carrer a més de 25.000 famílies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa