Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els treballadors dels cinemes del Grup Balañá faran vaga cada dissabte
  • CA

Els treballadors dels cinemes del Grup Balañá faran vaga cada dissabte perquè es recol·loquin els treballadors acomiadats arran del tancament de l’antic Palau Balañá, a Sants. Sis dels vuit són majors de 50 anys i l’empresa els proposa, segons afirmen els sindicats, recol·locar només 3 treballadors. Ho ha explicat avui el delegat sindical Pep Vidal en una entrevista a El matí de Barcelona.

La vaga, per tant afectarà a tots els cinemes del grup: Glòries Multicines, Arenas Multicines, Aribau Multicines, Gran Sarrià Multicines, Balmes Multicines i Cinemes Bosque.

Vidal assegura també que tenen un “suport total” dels delegats sindicals dels sis cinemes del grup i que, per tant, la vaga es fara. Vidal critica que, tot i això, l’empresa continuï venent entrades per internet per les sessions de dissabte.

Crònica d’un final

Fa dues setmanes, Balañá va anunciar que tancaria avui el Palau. Els cinemes eren dels més antics de la capital catalana i amb més localitats quan es van fundar, el 1965. A principis del 2000 van iniciar un període de reformes i va reobrir amb set sales amb tecnologia digital en 3D.

El Balaña s’afegeix a la llarga llista de cinemes que han abaixat la persiana a Barcelona, entre els quals, el Club Coliseum, els Urgell o l’Aribau Club.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa