Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Torra, a l’inici del Mobile alternatiu: “Quan el país ho necessita, tots hi són”
  • CA

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat la unitat amb la qual institucions i empreses del sector digital han treballat per fer possible el Tech Spirit Barcelona, que substitueix el Four Years From Now (4YFN) després de la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC): “Quan el país necessita que tots hi siguin, tots hi són”. “Revolucionaris i revolucionaris digitals, emprenedors d’aquest país: moltes gràcies per tornar a ser aquí”, ha dit Torra en un discurs durant el Mobile Networking Lunch al Mercat de la Boqueria. Aquest ha estat l’acte inaugural del Tech Spirit, al qual també hi han assistit la secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni.

Torra ha subratllat la solidesa del front institucional i empresarial que han fet possible aquest esdeveniment, i ha dit que “les mostres d’unitat” que ha donat aquests dies són per a ell un orgull com a president. Ha destacat, també, que hagin estat emprenedors i empreses els qui ho hagin impulsat: “Celebro que vagi de baix a dalt, és la clau de tot. Calia que aquesta setmana continués amb més activitats i força que mai”.

[r:2]

Esperit “d’anar cap endavant”

Per Torra, el Barcelona Tech Spirit representa “aquest esperit que és de cultura, de llibertat, de talent, d’anar cap endavant de la ciutat, i que encarnen espais com la Boqueria o com el Liceu, també a la Rambla, que després de cremar-se va aconseguir tornar a fer de Catalunya cabdal operística internacional”. “No és en va que per tercer any consecutiu el Financial Times designi Catalunya com la regió del sud d’Europa amb més interès per invertir, ni que per novè any consecutiu Catalunya torni a augmentar les seves exportacions”, ha reivindicat.

Ha recordat que les TIC aporten 15.000 milions d’euros al PIB català, i que a Catalunya més de 115.000 persones treballen en aquest sector, dades que “demostren la potència del sector tecnològic català”.

S’ha mostrat segur que la xifra d’assistents a la Barcelona Tech Spirit, que acabarà el dijous 27 de febrer, superarà les previsions dels organitzadors, que esperen uns 5.000 visitants: “Us desitjo que aquesta setmana estigui plena d’èxits i oportunitats”.

[r:1]

En acabar els discursos, les autoritats assistents han brindat amb el president de Barcelona Tech City, Miquel Vicente, i el conseller delegat de la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), Carlos Grau, qui ha exclamat: “Per una setmana màgica!”.

Collboni i la ciutat de les dues is

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que el Tech Spirit Barcelona –que comença aquest diumenge– girarà entorn de la innovació i de la inclusió, atributs que considera propis de Barcelona: “Representen estar al capdavant de les transformacions i els canvis, però també tenir la inquietud i el compromís que ningú no es quedi enrere amb la revolució tecnològica”.

“Barcelona és la ciutat de les dues ‘is’: innovació i inclusió”, ha dit en un discurs al Mobile Networking Lunch, amb la tinent d’alcalde Laia Bonet; tot i que estava previst que ho fes l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que finalment no ha assistit a l’acte, el primer del Tech Spirit Barcelona.

Tots dos atributs presidiran el cicle d’activitats, xerrades i conferències que comencen aquest dilluns en el marc d’aquest esdeveniment: “Es demostrarà aquesta setmana amb tot el que té a veure amb el negoci tecnològic però també amb el que té a veure amb l’impacte que té la revolució digital”, en la manera en què la societat consumeix, pensa, produeix, es desplaça i viatja.

Barcelona defensa les seves “capitalitats”

Segons Collboni, el Tech Spirit Barcelona és obra d’una “marea emprenedora que ha posat en marxa el Tech Spirit, revulsiu per a tota la ciutat, per a tots els seus emprenedors i per a les grans empreses que han acabat apostant per aquest esdeveniment”. “Barcelona defensa allò que vol ser, defensa les seves capitalitats i està convençuda que pot ser i ha de ser una capital tecnològica i digital, del sud d’Europa, de referència internacional”, ha dit.

Ha desitjat que el Tech Spirit Barcelona arribi al conjunt de la ciutadania amb “determinació, alegria i convicció”, i ha explicat que el programa d’activitats s’actualitza a temps real en funció de les múltiples propostes que els estan arribant.

“Barcelona continuarà sent la capital del mòbil”

El conseller delegat de la Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), Carlos Grau, ha sostingut que “Barcelona és i continuarà sent la capital del mòbil”, cosa que ha volgut destacar en l’acte inaugural del Tech Spirit Barcelona.

“Comptem amb un ecosistema cohesionat, que permet fer grans coses. Som ja una ciutat de referència en l’ecosistema tecnològic emprenedor i un hub tecnològic en el 5G”, ha dit en el seu discurs. Ha explicat que la MWCapital afronta amb il·lusió l’edició del 2021, que esperen que sigui la “millor de la història”, i que un dels seus principals projectes aquest any serà promoure la reflexió sobre l’humanisme tecnològic i la tecnoètica en la societat.

Aquest projecte, ha dit, va més enllà de l’agenda d’innovació digital, “contribueix a crear una societat més inclusiva, més justa, que posi l’ésser humà al centre”. Aquest diumenge han reflexionat sobre això en la primera sessió de treball de l’any de la MWCapital, a la qual han assistit més de 100 experts d’arreu del món, i que desenvoluparan més a fons en una cimera a finals d’any.

Barcelona Tech City

El conseller delegat i CEO de Barcelona Tech City, Miquel Martí, ha explicat que no es podien imaginar que el que abans era un dinar del 4YFN seria l’inici del Tech Spirit Barcelona en una ciutat “posicionada entre els primers hubs tecnològics d’Europa”. Ha destacat que Barcelona és una ciutat emprenedora que no es resigna davant les adversitats, i ha atribuït aquest impuls a aquest efecte de l’MWC: “Les coses s’han estat fent bé”.

El Tech Spirit Barcelona és la “millor demostració” de l’esperit emprenedor de Barcelona, que va de baix a dalt, com segons ell s’ha demostrat en aquesta iniciativa que van proposar els emprenedors i que després va obtenir el suport del Govern, l’Ajuntament, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona i de la Fundació MWC. Aquesta col·laboració público-privada ha donat lloc “en un temps rècord, a una història de superació col·lectiva” que ha desenfocat en una gran multitud de propostes, a les quals preveuen que assisteixin unes 5.000 persones –2.500 més que les que van contemplar quan van anunciar l’esdeveniment–.

Martí ha volgut compartir una conversa que va mantenir a l’MWC amb el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, que els va dir que havien de creure’s la seva ciutat: “La resposta la tenim aquest 2020. Ens ho hem cregut”.

Més notícies
Entrades exhaurides per assistir a la fira alternativa al Mobile
Notícia: Entrades exhaurides per assistir a la fira alternativa al Mobile
Comparteix
Tech Spirit Barcelona oferia més de 4.000 places, que han estat ocupades
Taxistes, ‘riders’ i llogaters desconvoquen la protesta al Mobile alternatiu
Notícia: Taxistes, ‘riders’ i llogaters desconvoquen la protesta al Mobile alternatiu
Comparteix
Sindicats dels tres sectors es reuniran dimarts amb l'Ajuntament de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa