Telefónica repartirà 2.000 milions entre els seus accionistes el 2020

La companyia que presideix Álvarez-Pallete ha retribuït als seus accionistes amb més de 10.000 milions en els últims cinc anys

Telefónica celebrarà divendres la seva junta general d’accionistes del 2020, en què un dels principals punts de l’ordre del dia serà la retribució als accionistes, entre els quals distribuirà aquest any 2.000 milions d’euros, fet que suposa un import superior al PIB anual de 22 països d’el món.

La companyia es va comprometre a mantenir aquesta retribució i, tot i les dificultats derivades de la crisi de la pandèmia de Covid-19, i ha de complir amb aquest compromís, amb una retribució atractiva (al voltant del 10% de rendibilitat per dividend) i sostenible gràcies a la seva gran capacitat de generació de flux de caixa lliure (FCF).

Les dades reflecteixen que Telefónica ha retribuït als seus accionistes amb més de 10.000 milions d’euros en els últims cinc anys, una xifra comparable i que equival a la suma total que Hisenda preveu tornar als contribuents en la present campanya d’IRPF.

La crisi de la Covid-19 ha afectat el repartiment de dividends de la majoria de les empreses de l’Ibex, com reflecteix el fet que hagi obligat onze empreses a cancel·lar i al seu dividend, com són Amadeus, Arcelor, BBVA, Bankia, Bankinter, Cellnex, Ence, IAG, Meliá, Sabadell i Santander.

En aquesta línia, nou empreses més s’han vist obligades a ajornar la seva decisió sobre el pagament de tot o part del seu dividend (Acerinox, Aena, Ferrovial, Grifols, Inditex, Indra, Mapfre, Mediaset, Merlin Properties). En el cas de Mapfre, l’asseguradora ha repartit tot el dividend del 2019 i reparteix el 25 de juny el complementari, si bé ha ajornat la decisió del dividend corresponent als beneficis del 2020 per a la segona part d’aquest any.

Així mateix, tres companyies han reduït el seu import (Acciona, Caixabank i Colonial), mentre que una cotitzada de l’Ibex 35 ha confirmat que segueix sense repartir dividends (MásMóvil).

D’aquesta manera, només onze empreses, entre elles Telefónica, continuen repartint el mateix dividend: ACS, Cie Automotive, Enagás, Endesa, Iberdrola, Naturgy, Red Eléctrica, Repsol, Siemens Gamesa, Telefonica i Viscofán.

En el sector en què opera Telefónica, al voltant del 30% de les companyies europees de telecomunicacions han cancel·lat els seus dividends. Entre elles, es troben els operadors Orange, de França, i BT, del Regne Unit.

El passat 7 de maig, en ocasió de la presentació de resultats del primer trimestre del 2020, el president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, va afirmar que la fortalesa de la companyia permetria mantenir la política de dividends per als accionistes.

“És aviat per poder valorar l’abast dels efectes de la pandèmia, però comptem amb diverses palanques per mitigar potencials impactes negatius. D’una banda, continuarem gestionant la inversió i els costos, centrant-nos en l’estabilitat del flux de caixa operatiu. Comptem també amb un balanç sòlid i amb una forta posició de liquiditat”, ha assenyalat.

“En definitiva, la resistència i flexibilitat del nostre model de negoci, i la fortalesa de la nostra companyia ens permet mantenir un dividend atractiu per als nostres accionistes de 0,40 euros per acció. I seguim treballant en les cinc decisions estratègiques anunciades a finals del 2019 per aconseguir que la nostra companyia sigui encara més resilient en el futur”, ha remarcat.

“Tot això combinat amb les operacions corporatives ja anunciades o en procés ens permet afrontar la incertesa amb una posició de fortalesa”, ha conclòs.

Nou comentari