Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un telèfon disponible tot l’any oferirà assistència psicològica als autònoms
  • CA

La fundació Pimec, a través de la fundació Salut i Persona i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, ​​ha presentat aquest dijous un servei de suport emocional telefònic per a autònoms i el seu entorn, que funcionarà els 365 dies a l’any de 6.00 a les 24 hores , un horari ampli a petició de l’Ajuntament.

La cap del departament de Salut de l’Ajuntament, ​​Pilar Solanes, ha explicat que el servei serà atès directament per psicòlegs amb l’objectiu d’oferir acompanyament emocional al col·lectiu “molt invisible” dins de les polítiques de salut.

Ha agraït a Pimec la seva implicació en el projecte i ha posat en valor la feina dels autònoms assegurant que tenen una funció social fonamental de proximitat que és “necessari articular”.

El president d’autònoms de Pimec, Miquel Camps, ha subratllat que és un col·lectiu que té talent i ha defensat que la feina dels autònoms “és molt digne”, mentre que ha apostat per valorar el seu treball i evitar que siguin figures desprotegides dins l’àmbit laboral.

Confidencialitat

El director de la fundació sense ànim de lucre Salut i Persona -que serà la que prestarà el servei de psicologia-, Joan Pinyol, ha explicat que l’objectiu del programa és promoure un entorn emocionalment saludable per als autònoms, que contribueixi a la “promoció, prevenció i millora de la salut mental”.

Ha assegurat que el servei serà d’una “accessibilitat immediata i senzilla” i ha sostingut que no hi haurà limitació del nombre ni de la durada de les trucades, mentre que la confidencialitat estarà garantida.

Pinyol ha posat èmfasi en el fet que cal trencar amb el tabú que al seu parer envolta la psicologia, i ha explicat que es donarà atenció tant a problemes com la soledat en les decisions laborals com a afrontar un divorci o una mort.

L’expresident del Parlament i patró de Pimec, Joan Rigol, ha assegurat que és molt significatiu que l’Ajuntament i Pimec hagin treballat junts, i ha sostingut que és una iniciativa que humanitza la societat.

Servei universal

Preguntada sobre l’accés al servei, ha apuntat que el servei està pensat per a l’àmbit de la ciutadania barcelonina, tot i que ha defensat que no posaran límits a les trucades.

“Si truquen de Montornès del Vallès s’atendrà però es dirà que el servei està pensat per a Barcelona i que no es torni a trucar”, ha sostingut Solanes, que ha dit que aniran definint l’accés però que no volen posar molts requisits, tot i que intentaran fer controls mitjançant el codi postal atès que no és competència de l’Ajuntament atendre a altres municipis.

La iniciativa s’emmarca en el Pla de la Salut Mental de Barcelona 2016-2022, que busca promoure, prevenir i millorar la salut mental i emocional de la ciutadania barcelonina en general.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa