Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El sector tecnològic només té un 8% de dones en feines especialitzades
  • CA

El sector tecnològic encapçala gairebé tots els rànquings laborals i econòmics a Barcelona: pràcticament no té atur (menys del 3%), té uns sous molt per sobre de la mitjana i concentra la major part de les noves arribades d’empreses estrangeres a la ciutat. Però hi ha un rànquing que no lidera. O, si es vol, el lidera en la versió més negativa possible, ja que pràcticament no hi ha presència femenina en els llocs de treball més especialitzats.

L’escassetat de talent femení “limita i afebleix” les perspectives de creixement de les companyies, segons el president del Cercle Tecnològic de Catalunya, Jordi William Carnes. Les dades de l’últim Baròmetre del sector tecnològic que elabora el CTecno així ho reflecteixen. Les dones representen entre el 20% i el 30% dels empleats del sector TIC, però només el 7,9% estan en posicions directament relacionades amb les TIC. La resta ocupen posicions als departaments d’administració, finances o recursos humans.

Molt camí per recórrer

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha reconegut que la presència de dones és “molt baixa”, però al mateix temps s’ha mostrat optimista perquè partint de la situació actual “amb un petit esforç es pot aconseguir un gran resultat”. També ha alertat que la incorporació de la dona a les empreses tecnològiques és vital perquè “és un sector que creix molt, té uns salaris molts alts i sense una major presència femenina només contribuirà a ampliar la bretxa salarial”.

Puigneró ha assegurat que les administracions públiques han de liderar el canvi de mentalitat que necessita el sector i ha anunciat que en les pròximes setmanes s’aprovarà un pla per “fomentar la ciència, les enginyeries i les matemàtiques a les escoles”, sobretot a primària, que és l’etapa educativa on realment es pot aconseguir un impacte. “És un repte fins i tot més important que el de captar talent“, ha afegit. El Govern també vol donar un impuls a un programa escolar amb dones referents perquè més nenes s’interessin per la ciència i la tecnologia.

Més notícies
L’arribada de grans multinacionals dispara la demanda de talent al sector tecnològic
Notícia: L’arribada de grans multinacionals dispara la demanda de talent al sector tecnològic
Comparteix
Només a l'últim any ha crescut un 40% I Les ofertes de feina de les tecnològiques reben la meitat de sol·licituds que a la resta de sector
Barcelona vol per competir amb Nova York i Londres pel talent digital
Notícia: Barcelona vol per competir amb Nova York i Londres pel talent digital
Comparteix
La demanda d’enginyers, programadors i matemàtics creix un 40% en l’últim any i la ciutat busca estratègies per atreure professionals

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa