S’agreugen les pressions de la Guàrdia Civil als controladors del Prat, denuncien els treballadors

El comitè de vaga dels empleats de la seguretat a l'aeroport asseguren que l'empresa ha traslladat una treballador únicament per fer pública la queixa

El comitè de vaga de Trablisa ha convocat aquest divendres una manifestació per al pròxim 3 de setembre de 12h a 14:30h a les portes d’accés a la Terminal 1 de l’aeroport del Prat per protestar contra l'”assetjament” que estan patint els treballadors per part de la Guàrdia Civil als filtres de seguretat durant la vaga indefinida iniciada el 9 d’agost.

També protestaran en defensa d’una treballadora que ha estat traslladada a una altre servei fora de l’aeroport després de patir un atac d’ansietat per les “pressions” d’un agent de la Guàrdia Civil. “Diuen que no tenia la formació adequada i no és cert. Feia 14 mesos que treballava als filtres de seguretat sense cap problema i només l’han traslladat perquè va denunciar públicament les pressions”, ha lamentat Joan Carles Giménez, assessor del comitè de vaga de Trablisa.

La convocatòria de la manifestació s’ha fet dues setmanes després de l’inici de la vaga indefinida dels vigilants dels filtres de seguretat a l’aeroport del Prat per reclamar millores salarials i laborals. En declaracions a l’ACN un cop registrada la protesta al Departament d’Interior, Joan Carles Giménez ha denunciat que les pressions de la Guàrdia Civil “són injustificables” perquè els treballadors estan complint escrupolosament els serveis mínims establerts i perquè, com ja van avançar en convocar-la, els usuaris no estan patint cues als filtres de seguretat. “Tot i això molts treballadors estan sent acusats i pressionats”, ha denunciat.

Acusacions de trasllats forçosos

Sobre el cas de la treballadora traslladada de servei, ha explicat que es va agafar uns dies de baixa després de denunciar pressions per part d’un agent de la Guàrdia Civil durant els primers dies de la vaga. No hi va haver cap moviment fins que la treballadora va explicar la seva situació als mitjans de comunicació. És llavors quan la mateixa Guàrdia Civil va comunicar a Trablisa que la vigilant no estava preparada per exercir les seves funcions. Aquí, Giménez assegura que la treballadora tenia tota la formació necessària i que feia 14 mesos que treballava als filtres sense cap problema. 

Davant aquest escenari, Giménez ha avançat que totes les pressions i assetjaments “seran denunciats” en el seu moment tant als jutjats penals com laborals perquè quedi demostrat en quines condicions s’està treballant i “per posar alguna cara vermella”. “Seguirem per la via judicial que és l’única que ens queda”, ha reblat. 

Una vaga amb poc efecte

Malgrat que la vaga no està servint de moment per forçar la direcció de Trablisa a un canvi d’actitud, Giménez descarta incrementar la intensitat de la mateixa. En aquest sentit, alerta que una vaga de zel és il·legal i que les cues que formaria als filtres afectarien a qui no té culpa “de la usura i la incompetència”: els usuaris. 

Sobre el futur de l’aturada laboral indefinida, Giménez assegura que es mantindrà perquè “la reivindicació és l’única eina que tenim per exigir els nostres drets”. En aquest sentit, afegeix que el 31 de maig de 2020 finalitza la concessió de Trablisa i que fins llavors continuaran lluitant pel que consideren just. 

Amb tot, l’assessor està convençut que l’empresa que prengui el relleu “també es voldrà omplir les butxaques amb els drets dels treballadors” i que calen solucions definitives. “Vam començar amb la vaga d’Eulen, ara és la de Trablisa i l’any vinent serà la de l’empresa que vingui a fer el mateix”, ha assenyalat. 

Més informació

Nou comentari