Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ruta per comerços centenaris del centre de Barcelona
  • CA

Els comerços centenaris del centre de Barcelona tenen moltes històries per explicar i encara n’hi ha molts de ben vius, malgrat que cada dia més sovint descobrim que n’hi ha que tanquen, com és el cas de la camiseria Xancó, que com va anunciar el TOT Barcelona abaixarà la persiana per sempre després de dos segles de feina.

Per fixar aquest patrimoni en la memòria dels barcelonins i dels visitants que ho vulguin, CultRuta prepara l’edició nadalenca d’una ruta que ja es va poder fer al març, dins del programa de la Setmana del Comerç, organitzades per Barna Centre i Amics de La Rambla El recorregut és creat per Rafa Burgos, i passa per Ciutat Vella, on es podran visitar establiments com la pastisseria La Colmena, el Rei de la Màgia, la Cereria Subirà, El Ingenio, el Cafè de l’Òpera, la mateixa camiseria Xancó o la botiga de música Casa Beethoven.

Durant la ruta es podrà descobrir la història dels comerços, anècdotes que s’hi han viscut i històries dels clients i els responsables de les botigues, moltes de les quals són o han sigut negocis familiars que han passat de generació a generació.

Pel que fa als dies i els horaris, l’itinerari es podrà fer dissabte que ve, 28 de desembre, a les 10.30 h (en català), el divendres 3 de gener a les 11.00 hores (en castellà) i el dissabte 11 de gener a les 10.30 hores (en català). Per inscriure’s cal fer-ho a la web CultRuta.

Més notícies
La bicentenària camiseria Xancó de la Rambla, a punt de tancar
Notícia: La bicentenària camiseria Xancó de la Rambla, a punt de tancar
Comparteix
Va obrir el 1820: és la botiga més antiga de la Rambla i una de les més longeves de la ciutat
El comerç del Gòtic agonitza per la massificació turística
Notícia: El comerç del Gòtic agonitza per la massificació turística
Comparteix
L'eix comercial de referència no capitalitza la massiva arribada de turistes, que travessen el barri sense pràcticament comprar-hi res

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa