Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un resident de Sarrià-Sant Gervasi cobra més del doble que un de Nou Barris
  • CA

El sou mitjà d’un resident del districte de Sarrià-Sant Gervasi duplica el d’un de Nou Barris o Ciutat Vella. És una de les conclusions de l’informe anual de salaris de Barcelona 2018, elaborat per l’Oficina Municipal de Dades. El salari anual que percep un barceloní de Sarrià-Sant Gervasi se situa, de mitjana, en 47.396 euros, i el d’un de Nou Barris o Ciutat Vella, que cobra al voltant dels 22.400 euros anuals de mitjana.

La bretxa salarial entre dones i homes es va reduir el 2018 respecte de l’any anterior, però s’ha mantingut en un 21,2%, segons dades de l’informe. Així, les dones van cobrar uns 27.203 euros anuals de mitjana, i els homes uns 34.534. “Les dones van cobrar menys en totes les franges d’edat, nivells educatius, nacionalitats i grups professionals”, recull el document. Només el sector de la construcció va ser una excepció i la bretxa salarial va ser inexistent. 

La diferència per edats també va ser significativa. Els menors de 39 anys van cobrar un 32,5% menys que els majors de 40 anys, segons l’informe. A més, només els titulats amb batxillerat o estudis superiors de nacionalitat espanyola van tenir sous superiors a la mitjana.

Una de les activitats destacades pel que fa a salari van ser les financeres i asseguradores, en què el sou es va situar en els 55.700 euros anuals. Aquesta xifra triplica la d’altres sectors com l’hostaleria o els serveis socials. 

Finalment, el 2018 el 25,9% dels assalariats a Barcelona no superava els 1.000 euros mensuals. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa