Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La reobertura comercial, més fàcil amb Fabra Centre
  • CA

Els eixos comercials han estat clau per apuntalar el teixit econòmic dels barris durant la pandèmia. Botiguers i restauradors han comptat amb les associacions de cada territori per informar-se dels canvis legals, aconseguir equips de protecció o tramitar els permisos d’ampliació de terrasses. En definitiva, ser soci ha estat de gran utilitat en un moment tan difícil pel petit comerç.

La Unió de Comerciants del passeig Fabra i Puig, més coneguda com a Fabra Centre, ha estat al costat dels seus associats en totes les fases de l’emergència sanitària i la desescalada. Aquesta artèria és l’espai comercial de referència a Nou Barris, molt estimat pels barris de l’entorn. Els veïns hi troben productes per a tots els gustos i butxaques i per això la reobertura completa era molt esperada.

El passeig de Fabra i Puig és l’espai comercial de referència de Nou Barris / Fabra Centre

“Durant la crisi de la Covid-19 s’ha fet més evident que mai la necessitat del comerç de proximitat d’associar-se per treballar plegats pes interessos comuns”, explica l’eix comercial. Per exemple, els adherits a Fabra Centre han pogut comprar de forma mancomunada els materials de protecció dels treballadors i rebre assessorament sobre les ajudes públiques disponibles i les estratègies de prevenció més adients per a cada negoci. A més, és clar, de poder compartir les pors i les esperances en una etapa de gran incertesa. 

La cara més visible dels eixos comercials ha estat tradicionalment l’organització d’activitats en dates assenyalades, com Nadal, Carnestoltes o Sant Jordi. Però la pandèmia ha fet palès que les avantatges d’associar-se van molt més enllà. “Ara que s’obre una nova etapa, el suport de l’associació tornarà a ser fonamental per afrontar nous reptes com ara la digitalització o els serveis d’entrega a domicili”, recorda Fabra Centre. A la ‘nova normalitat’, com a la vella, la unió fa la força.

Abans, durant i després de la pandèmia, els comerços de Fabra Centre són una referència pels veïns de Nou Barris / Fabra Centre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa