Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El ‘Punt Brexit’ ha assessorat 21 empreses perquè s’instal·lin a Barcelona
  • CA

El ‘Punt Brexit’ de l’Ajuntament de Barcelona ha assessorat 21 empreses del Regne Unit o que hi tenen oficines per intentar atraure-les cap a Barcelona. L’oficina d’atenció presencial porta dos mesos i mig en funcionament i aspira a captar projectes econòmics afectats directament o indirectament per la sortida britànica de la UE. El tinent d’alcaldia Jaume Collboni (PSC) ha presumit dels primers resultats obtinguts, gràcies a una pregunta en comissió de la regidora Eva Parera (BpC).

De les 21 empreses ateses, ha detallat, 4 ja “han aterrat” a la capital catalana. Tres més “estan en procés”, una d’elles amb voluntat de traslladar la seu principal, segons Collboni. També ha mencionat 2 que han rebut assessorament per “créixer” invertint a la ciutat i 10 més que estarien fent “prospecció de mercat”. “Només 2 han descartat projectes d’inversió després de contactar amb nosaltres”, ha dit.

L’oficina ha rebut en total 147 sol·licituds d’atenció presencial, perquè a més d’empreses també atén ciutadans particulars, per exemple per resoldre dubtes sobre permisos laborals i visats. Més magres són els resultats digitals: l’apartat web específic sobre aquest servei d’assessorament –dins del portal de Barcelona Activa– només ha rebut 3.200 visites. La regidora Eva Parera (BpC) ha agraït les dades a Collboni però li ha demanat que faci públic també el volum de negoci i facturació d’aquestes empreses i quina capacitat tenen de crear ocupació a Barcelona, per poder valorar més acuradament els resultats del Punt Brexit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa