Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Protesta pels 188 acomiadaments d’Amplifon a l’antiga fàbrica de Gaes al Poblenou
  • CA

Un grup de treballadors de la fàbrica Microson del Poblenou ha protestat aquest dijous pels 188 acomiadaments que ha causat l’absorció de Gaes pel grup italià d’audiòfons Amplifon. Han tallat el trànsit a la plaça Francesc Macià, interrompent la circulació per la Diagonal, i han repartit fulletons explicant la seva situació. Ja havien protestat al matí a les portes de l’hotel Ilunion del Poblenou, on tenen lloc les negociacions amb l’empresa. També al setembre es van concentrar davant una botiga de Gaes al carrer Casp.

El grup Amplifon va adquirir l’any passat els centres Gaes i la fàbrica de Microson a Barcelona, que està ubicada al districte de Sant Martí. Aquest setembre ha anunciat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que afecta 188 persones. La firma catalana té 70 anys d’història.

Segons CCOO, 98 acomiadaments són de personal d’Amplifon i 90 de Microson i junts “suposen el 65% de la plantilla”. La reducció de personal “representa una gran destrucció d’ocupació a Microson que podria posar en risc l’activitat productiva”, va explicar aleshores el sindicat a l’agència ACN, que també instava la direcció del grup italià “a buscar alternatives”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa