Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Estat prohibeix la concentració de 50 persones que es volia fer per l’1 de maig
  • CA

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha prohibit la concentració a la plaça Sant Jaume per a l’1 de maig sol·licitada per Lluita Internacionalista. En una resolució, el ministre argumenta que celebrar aquesta concentració pot provocar risc de contagi de la covid-19 i que, tot i que Lluita Internacionalista ho vol limitar a 50 persones, l’assistència real sigui “considerablement superior”. L’Ajuntament de Barcelona també ha emès un informe desfavorable a la concentració, recollit en la resolució del ministre. Lluita Internacionalista veu “insultant” la decisió del ministre quan “s’envia cada dia un milió de treballadors no essencials a la feina sense les garanties de seguretat adients”.

Lluita Internacionalista va anunciar aquest dimecres la concentració juntament amb la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) amb motiu de l’1 de maig i també per protestar pels pressupostos de la Generalitat per al 2020 aprovats. Limitaven la protesta a 50 persones, amb mascaretes i complint la distància social.

En una resolució, però, el Ministeri de l’Interior ha decidit prohibir la concentració. Marlaska considera que hi ha elements objectius per concloure “de manera racional” que la concentració pot suposar “el contagi de la covid-19 entre els participants i altres persones presents al lloc”, i que posteriorment es pot estendre a cercles familiars, professionals i d’amistat. A més, sosté que la celebració de concentracions no són compatibles amb el pla de desescalada aprovat pel govern espanyol.

Pel que fa al número d’assistents, que Lluita Internacionalista limita a 50, el ministre considera que és una “estimació” i que, tenint en compte el dia i el lloc, “és molt probable que les dades d’assistència ral sobrevinguda, un cop iniciada la concentració, sigui considerablement superiors”.

Marlaska remarca que “el dret de reunió no es troba suspès”, però que la crisi sanitària “impedeix permetre la celebració de la manifestació sense que existeixen mitjans que puguin garantir que no es produiran nous contagis”.

Lluita Internacionalista ha replicat que “en qualsevol transport públic, empresa o supermercat amb un recinte tancat hi ha més risc de contagi que a la concentració tal com estava plantejada”. També recorda que el dia 2 es preveuen sortides de la població per passejar i fer esport, mentre “prohibeixen a un nombre concret de persones amb distància de seguretat i protecció sortir a reivindicar els drets dels treballadors”.

Per a Lluita Internacionalista, s’està “negant un dret fonamental” en un “estat d’excepció encobert”, i per això fan una crida a les organitzacions que se’ls ha prohibit una concentració a fer una campanya conjunta “contra la repressió i en defensa dels drets i llibertats”.

Contra la decisió del ministre es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Més notícies
Proposen una manifestació de 50 persones per l’1 de Maig i Mossos avisa que els multarà
Notícia: Proposen una manifestació de 50 persones per l’1 de Maig i Mossos avisa que els multarà
Comparteix
Dos sindicats apel·len a la Delegació del govern espanyol perquè autoritzi una concentració "unitària" i reduïda a plaça Sant Jaume

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa