Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de 320.000 euros per gestionar un xiringuito a la platja

Els xiringuitos de les platges de Barcelona han rebut una allau d’ofertes per gestionar-los aquest estiu. I això que els preus no són precisament assequibles. Dels 18 que hi ha al litoral de la ciutat, 17 han rebut fins a 83 candidatures. El procés de concurrència per adjudicar 18è, en canvi, ha quedat desert per manca de propostes.

Cada temporada la gestió de les guinguetes situades sobre la sorra genera discrepàncies entre els gestors dels negocis i el consistori, per les condicions que posa el consistori en la cessió. Les dades d’enguany les ha fet públiques el govern Colau en una intervenció a la comissió municipal d’Urbanisme, aquest dimarts a la tarda. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, ​​Eloi Badia, ha donat algunes xifres i ha valorat el concurs públic realitzat, en resposta a una pregunta del PP.

El preu de sortida d’aquestes petites infraestructures ha anat des dels 327.000 euros pel xiringuito de la platja de Sant Miquel a la Barceloneta fins als només 49.000 del que hi ha a la Nova Mar Bella, molt allunyat del centre. La cessió va de març a novembre, vora mig any. El concurs també inclou el servei de préstec de gandules –entre 65.000 i 71.000 euros de preu mínim– i un quiosc de gelats per menys de 5.000 euros. Set adjudicacions ja estan decidides perquè són el gestor de l’any passat ha demanat una pròrroga.

Segons Badia, la convocatòria ha anat “bé” malgrat que hagi quedat sense assignat el quiosc de la platja de Llevant, l’únic que està situat sobre el passeig marítim i no directament a la sorra. Ha tret ferro a aquest cas i ha recordat que no és el primer any que passa: “Veurem com activar-la més endavant, ha passat altres vegades”.

El regidor popular Óscar Ramírez li ha replicat que el model d’adjudicació prima el millor postor i no té en compte l’excel·lència en la qualitat de la proposta. Així, cada quiosc se’l queda simplement l’empresa disposada a pagar més diners a l’Ajuntament. El Gremi de Restauració també ha criticat obertament aquest model. Badia s’ha obert a “col·laborar” en aquesta reflexió, però ha subratllat que el criteri actual ja genera una bona resposta del sector privat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Lluís a març 26, 2022 | 09:03
    Lluís març 26, 2022 | 09:03
    Com tinguin un estiu dolent, com està passant el març i que a día 25 encara no s'ha començat a muntar-los, que no hi ha dret cobrar això si tot depén del clima. Hauria de ser un import variable en función Del temps que facilita.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa