Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un estudi situa el Prat com l’aeroport de l’Estat amb més cancel·lacions
  • CA

El Prat ha estat l’aeroport de l’Estat més afectat per la cancel·lació de vols aquest estiu. Aquesta és la conclusió de l’últim estudi d’Airhelp, una organització internacional que vetlla pels drets dels passatges de transport aeris que ha analitzat quina ha estat la situació dels diferents aeròdroms de tot el territori espanyol durant aquesta darrera temporada estival.

Segons les dades d’aquest estudi, més de 61.000 persones s’haurien vist afectades aquest estiu per cancel·lacions de vols a l’aeroport del Prat, que també un dels dos aeròdroms de l’Estat que ha registrat un nombre més gran d’usuaris arribant a la xifra de prop de 5,3 milions passatgers. Pel que fa als vols interromputs, la investigació detalla que més d’1,3 milions d’usuaris del Prat han vist com el seu vol patia algun tipus d’interrupció o retard.

El següent aeroport en aquest particular rànquing d’afectacions és el de Palma de Mallorca, que ha registrat prop de 50.000 passatgers amb vols cancel·lats, però que sí que supera el Prat pel que fa al nombre d’usuaris amb trajectes interromputs, ja que la xifra s’eleva en aquest cas fins a gairebé 1,8 milions de persones.

El tercer en discòrdia és l’aeroport de Madrid Adolfo Suárez-Barajas, on s’han comptabilitzat un total de gairebé 30.000 passatgers afectats per suspensions del vol i 1,2 milions de persones amb vols interromputs o retardats.

26,7 passatgers fins al setembre

Segons les últimes dades que ha publicat Aena, prop de 26,7 milions de passatgers han passat per les instal·lacions de l’Aeroport del Prat al llarg d’aquest 2022. Fins ara, les xifres més altes de tot l’any van registrar-se el passat mes d’agost, quan van passar per l’aeròdrom barceloní gairebé 4,5 milions de persones. Dels 4.458.108 viatgers comercials que va haver-hi a l’agost, 3.234.966 van ser passatgers internacionals (una xifra que igual en un 78,3% les dades registrades el 2019) i 1.223.142, passatgers nacionals (un 96%).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa