Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El port de Barcelona i el de Yokohama arriben a un acord per “promoure” intercanvis comercials
  • CA

Els ports de Barcelona i Yokohama (Japó) han segellat una aliança per “facilitar” els intercanvis comercials entre ambdues infraestructures i “promoure” iniciatives enfocades a la sostenibilitat. La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, i la seva homòloga i alcaldessa a Yokohama, Fumiko Hayashi, han signat un acord de col·laboració aquest dilluns que preveu “intensificar la cooperació” a nivell de tecnologia i gestió amb l’objectiu de “trobar” noves oportunitats de negoci i “promoure” el comerç entre totes dues infraestructures. L’alcaldessa de Yokohama també ha traslladat a Mercè Conesa el seu especial interès per “enfortir els vincles” amb la capital catalana, tant en referència al port com a la ciutat.

​La màxima autoritat del port de Barcelona, per la seva banda, ha assegurat que es treballarà en l’estudi de diversos projectes d’intercanvi i que vehicularà els relatius a la formació i l’esport a través de l’Ajuntament de Barcelona.

El port de Yokohama, que dona servei a l’àrea metropolitana de Tòquio, està ampliant el calat de les terminals actuals per arribar als 18 metres de fondària i prepara la construcció d’una nova terminal.
L’any passat, la infraestructura va moure tres milions de TEU. Durant la visita a la delegació catalana, el director general de Coordinació del port japonès, Hiroya Nakano, ha posat en relleu les “similituds” entre ambdues infraestructures.

Un altre dels punts similars és l’aposta per la sostenibilitat i el respecte al medi ambient. De fet, la nova terminal del Port de Yokohama contempla mesures com calaixos de moll foradats per facilitar el pas dels peixos. El director general de Coordinació del Port de Yokohama ha assegurat que estan “prenent mesures” per “subministrar gas natural liquat (GNL) als vaixells”, com ja fa el Port de Barcelona.

Aquest dimecres, la delegació catalana també ha mantingut reunions amb les companyies ONE i Nissan. Els directius de ONE han confirmat la seva voluntat d’augmentar els serveis marítims que operen entre Àsia i la Mediterrània. El director general de la companyia a Espanya, Leandro Calzadilla, ha evidenciat “la gran col·laboració” existent entre ONE i el Port de Barcelona.

Més notícies
Un recorregut per la història del Port de Barcelona en imatges
Notícia: Un recorregut per la història del Port de Barcelona en imatges
Comparteix
El Port de Barcelona fa 150 anys convertit en una referència a la Mediterrània
Notícia: El Port de Barcelona fa 150 anys convertit en una referència a la Mediterrània
Comparteix
La infraestructura ha evolucionat al mateix ritme que la ciutat i s’ha posicionat com la porta d’entrada de mercaderies del sud d’Europa
El Port de Barcelona posa la directa i supera els 52 milions de tones
Notícia: El Port de Barcelona posa la directa i supera els 52 milions de tones
Comparteix
L'enclavament va camí de tancar l'any amb xifres rècord
Vaixells al Port de Barcelona
El Port de Barcelona treballa per reduir les seves emissions i atraure els creuers més nets
Notícia: El Port de Barcelona treballa per reduir les seves emissions i atraure els creuers més nets
Comparteix
Promou l’ús del gas natural liquat, conegut com a GNL

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa