Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port presenta la seva oferta de connexió amb Europa als fabricants de cotxes xinesos
  • CA

El Port de Barcelona ha participat amb un estand propi en la fira Automotive Logistics Global Conference, que s’ha celebrat a la ciutat xinesa de Shanghai el 19 i 20 de setembre. El Port ha estat un dels sponsors d’aquest esdeveniment, que ha aplegat als principals fabricants de vehicles -turismes, camions, autobusos- i de components de la Xina, així com a responsables del transport i la logística del sector de l’automoció.

Lei Ren, de l’oficina de representació del Port de Barcelona a la Xina, ha donat a conèixer l’oferta de serveis específics per a la indústria de l’automòbil del Port i de les empreses i operadors de la Comunitat Portuària de Barcelona. El Port de Barcelona disposa de dues terminals especialitzades en vehicles, Autoterminal i Setram, amb una capacitat per emmagatzemar més de 50.000 unitats simultàniament, i que ofereixen serveis d’acabat i condicionament final dels vehicles.

El Port de Barcelona planteja una estratègia logística que escurça els temps de trànsit i optimitza el transport entre el Far East i Europa. Comptant amb unes instal·lacions marítimes i terminals de primer nivell, s’ofereix també una altíssima connectivitat.

Escales regulars a Barcelona

La majoria d’operadors mundials de vaixells car carrier ofereixen escales regulars a Barcelona, hub de distribució a Europa i el Mediterrani mitjançant una completa oferta de línies marítimes de curta distància i serveis ferroviaris dedicats exclusivament al tràfic de vehicles. Fruit de l’aposta del Port pel mode ferroviari, el més eficient i sostenible per connectar amb les plantes de producció i àrees de consum a la Península Ibèrica i a Europa, la quota ferroviària d’aquest tipus de mercaderia (percentatge de vehicles que es mouen per ferrocarril) es situa en el 49%.

La representant del Port de Barcelona a la Xina ha explicat als fabricants de vehicles i de components xinesos i de la resta del món amb presència en aquest país -alguns dels quals ja estan exportant els seus automòbils a través de Barcelona- els serveis que s’estan desenvolupant al port català per adaptar-se a les necessitats d’aquesta indústria, que està introduint noves solucions per donar resposta als creixents requeriments ambientals. En aquest sentit, el Port ja té un tràfic estable de vehicles elèctrics, cada cop més consolidat, i que és la base d’una bona connectivitat entre la Xina i el Port de Barcelona.

Automotive Logistics Global Conference ha aplegat a 500 responsables de les 200 principals empreses de l’automòbil de la Xina, incloent fabricants, importadors i exportadors, operadors logístics locals i internacionals i responsables ambientals connectats a aquesta indústria. És una de les primeres fires dedicades a aquest sector perquè aplega a tots els sectors auxiliars i a tots els grans fabricants implantats a la Xina. Aquest país és, avui, el primer productor i consumidor de vehicles del món, amb una producció l’any 2021 de 26 milions d’unitats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa