Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port de Barcelona promou l’atracció de talent entre el professorat d’instituts i universitats

El grup de treball de Formació i Ocupació del Consell Rector per a la Promoció de la Comunitat Portuària de Barcelona celebrarà el proper dia 1 d’abril una jornada amb l’objectiu de facilitar que professors d’instituts i universitats que imparteixen assignatures relacionades amb les activitats del sector puguin realitzar estades d’una a dues setmanes en les empreses.

La intenció és captar talent per al sector logístic-portuari entre el professorat, una aliança que, sens dubte, aportarà valor a les empreses de la Comunitat Portuària de Barcelona. Des del grup de treball de Formació i Ocupació expliquen que l’estada dels formadors en les empreses aporta “una visió diferent i enriquidora del treball que es realitza”, coneixent el dia a dia de les empreses i les operacions reals que s’hi efectuen i obtenint uns coneixements més sòlids i contrastats. Aquesta experiència facilita a les empreses influir en els coneixements que es transmeten als alumnes facilitant, per tant, que aquests “surtin amb coneixements més adaptats” a les necessitats reals del món empresarial. D’altra banda, el fet d’establir una relació personal entre el docent i el personal de l’empresa facilitarà “l’intercanvi de coneixement entre tots”.

Aquesta segona Jornada de Promoció de la FP Dual a l’àmbit logístic-portuari, que tindrà lloc a l’Aula dels Estels de l’Escola Europea−Intermodal Transport, estarà estructurada en dues parts diferenciades. La primera, que començarà a les 11 hores del dia 1 d’abril, comptarà amb les intervencions, entre d’altres, del conseller d’Educació, Josep Bargalló; la presidenta del Port de Barcelona; Mercè Conesa; el director de Negoci d’Empreses a Catalunya, Balears i Aragó de Bankia, José Manuel García Trany, i la gerent del Consorci d’Educació de Barcelona, Mercè Massa Rincón.

Juan Carlos Cubeiro, considerat un dels millors especialistes espanyols en desenvolupament del talent, lideratge i coaching per a professionals, serà l’encarregat d’impartir la conferència central d’aquesta primera part de la jornada. Cubeiro ha dirigit projectes de consultoria estratègica per a més de 300 companyies.

La segona part de la jornada, que començarà a les 15 hores, consistirà en una sessió de getting talent, on es posarà en contacte a empreses i professors de graus superiors d’FP i d’universitat que imparteixen classes en matèries com logística i transport, comerç internacional, informàtica i telecomunicacions, electricitat, hidràulica, mecànica, medi ambient i administració amb l’objectiu que puguin conèixer-se i valorar la possibilitat de col·laborar. Les empreses que vulguin participar en aquesta acció hauran de concretar de forma anticipada els seus interessos. D’aquesta forma, l’organització elaborarà una agenda d’entrevistes individual per a cada participant.

Les estades dels professors a les empreses previstes pel grup de treball de Formació i Ocupació del Consell Rector per a la Promoció de la Comunitat Portuària de Barcelona, en col·laboració amb el Consorci d’Educació de Barcelona, tenen una durada de entre una i dues setmanes, ampliable, i no representen cap despesa. Els docents estaran coberts durant aquest període per l’assegurança i la legislació que té establerta la Generalitat de Catalunya per als seus treballadors.

Un cop finalitzat el període d’estada, tant el professor com l’empresa hauran d’emplenar un qüestionari que permeti valorar l’experiència de totes dues parts. Els resultats “serviran per a poder treballar en futures línies d’acció en la millora de la formació i l’ocupació del sector”, expliquen des del grup de Formació i Ocupació.

Més notícies

El Port de Barcelona, guardonat com el millor per a creuers a l’Estat

Notícia: El Port de Barcelona, guardonat com el millor per a creuers a l’Estat
Comparteix
News Media Group el reconeix com la millor infraestructura per a turistes
Notícia: El Port de Barcelona, guardonat com el millor per a creuers a l’Estat - Mobile

El Port de Barcelona tanca la dècada amb un increment del 52% del tràfic

Notícia: El Port de Barcelona tanca la dècada amb un increment del 52% del tràfic
Comparteix
La infraestructura portuària va obtenir el 2019 una xifra de negoci de 172 milions d'euros, pràcticament igual que la del 2018
Notícia: El Port de Barcelona tanca la dècada amb un increment del 52% del tràfic - Mobile

L’Hermitage manté l’aposta pel port de Barcelona tot i el ‘no’ de l’Ajuntament

Notícia: L’Hermitage manté l’aposta pel port de Barcelona tot i el ‘no’ de l’Ajuntament
Comparteix
Els impulsors esperen la resolució formal de les administracions i es mostren "sorpresos" perquè asseguren que han seguit tot el procés "reglat"
Notícia: L’Hermitage manté l’aposta pel port de Barcelona tot i el ‘no’ de l’Ajuntament - Mobile
Creuers atracats al Port de Barcelona / ACN

El Port de Barcelona electrificarà els molls en set anys per combatre la contaminació

Notícia: El Port de Barcelona electrificarà els molls en set anys per combatre la contaminació
Comparteix
El document estarà elaborat en sis mesos i especificarà les actuacions a dur a terme
Notícia: El Port de Barcelona electrificarà els molls en set anys per combatre la contaminació - Mobile

Nou comentari

Comparteix