El Port de Barcelona desplega una xarxa wifi gratuïta al Port Vell

El projecte Smartwifi pretén instal·lar wifi en el mobiliari urbà per donar servei a 10.000 usuaris

El Port de Barcelona ha iniciat al juliol el desplegament d’una xarxa wifi d’accés gratuït al Port Vell, dins del projecte Smartwifi, que permetrà la connexió a internet sense cap cost a tot l’àmbit del port ciutadà, segons ha informat l’Autoritat Portuària de Barcelona. Els primers quatre punts que ja s’han instal·lat i tenen accés a la xarxa es troben al portal de la Pau, la rambla de Mar, el moll del Dipòsit i la plaça del Mar.

La xarxa s’ampliarà al setembre amb 15 punts més que proveiran d’internet la Barceloneta, el World Trade Center i el centre comercial Maremàgnum per cobrir totes les zones estratègiques d’alta concentració de persones i els exteriors dels grans nuclis d’atracció turística i negocis. A partir del setembre, el Port té prevista la instal·lació de punts wifi en les terminals de passatgers i, especialment, les parades de bus i taxi, per poder donar servei als més de quatre milions de passatgers que arriben anualment a la ciutat per mar.

En una tercera fase del desplegament, el Port de Barcelona instal·larà la xarxa wifi a les àrees d’acció del Centre Stella Maris de l’Apostolar del Mar, per donar servei a les tripulacions que arriben a aquesta infraestructura portuària. El projecte Smartwifi pretén instal·lar un centenar d’equips wifi professional en el mobiliari urbà per donar servei a 10.000 usuaris, a través d’uns punts wifi que instal·larà la companyia espanyola Wiong.

Més informació

Nou comentari