El Port de Barcelona ha iniciat al juliol el desplegament d’una xarxa wifi d’accés gratuït al Port Vell, dins del projecte Smartwifi, que permetrà la connexió a internet sense cap cost a tot l’àmbit del port ciutadà, segons ha informat l’Autoritat Portuària de Barcelona. Els primers quatre punts que ja s’han instal·lat i tenen accés a la xarxa es troben al portal de la Pau, la rambla de Mar, el moll del Dipòsit i la plaça del Mar.

La xarxa s’ampliarà al setembre amb 15 punts més que proveiran d’internet la Barceloneta, el World Trade Center i el centre comercial Maremàgnum per cobrir totes les zones estratègiques d’alta concentració de persones i els exteriors dels grans nuclis d’atracció turística i negocis. A partir del setembre, el Port té prevista la instal·lació de punts wifi en les terminals de passatgers i, especialment, les parades de bus i taxi, per poder donar servei als més de quatre milions de passatgers que arriben anualment a la ciutat per mar.

En una tercera fase del desplegament, el Port de Barcelona instal·larà la xarxa wifi a les àrees d’acció del Centre Stella Maris de l’Apostolar del Mar, per donar servei a les tripulacions que arriben a aquesta infraestructura portuària. El projecte Smartwifi pretén instal·lar un centenar d’equips wifi professional en el mobiliari urbà per donar servei a 10.000 usuaris, a través d’uns punts wifi que instal·larà la companyia espanyola Wiong.

Nou comentari

Més notícies

Els manters tornen al Port Vell de nit, quan es retira la policia

A les deu de la nit ha acabat el dispositiu pel qual un centenar d'agents miren d'evitar l'ocupació de l'espai dels venedors ambulants
Els contenidors són el segment d'activitat més important del Port de Barcelona / APM Terminals

Barcelona es consolida entre els grans ports europeus i torna a batre rècords

Tanca el millor primer semestre de la seva història amb augments en els principals tràfics i confirma el seu salt d'escala