Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port de Barcelona va camí de batre el seu rècord de mercaderies
  • CA

El Port de Barcelona ha registrat un tràfic de 62,7 milions de tones fins al novembre, un 0,9% més que en el mateix període de l’any passat. Destaca l’evolució positiva dels líquids a granel, acumulant un creixement de l’8,2% i acostant-se als 15 milions de tones entre gener i novembre, ha informat l’enclavament portuari.

Pel que fa als contenidors, s’han superat els tres milions de TEU –unitat equivalent a un contenidor de 20 peus–, un 1,9% menys, per la caiguda del tràfic de contenidors en trànsit, que amb un moviment d’1,3 milions de TEU, baixa un 2,6%. Les importacions de contenidors plens han crescut un 1,8%, fins als 545.00 TEU, i les exportacions arriben als 667.868 TEU. 

Els automòbils, en negatiu

La Xina (+4,9%), els Estats Units (+2,5%) i la Turquia (+9,3%) són els principals països d’origen i destinació en els seus intercanvis amb el Port de Barcelona. Pel que fa als automòbils, les terminals han registrat 716.661 unitats en els 11 primers mesos de l’any, un 4,4% menys que s’explica, en part, per la caiguda experimentada tant en el trànsit com en les exportacions.

El trànsit de passatgers manté un comportament positiu i entre gener i novembre han passat pel Port de Barcelona un total de 4,5 milions de viatgers, un 3,7% més. En concret, els passatgers de ferris arriben als 1,4 milions, el que es tradueix en un creixement de l’3,3%, mentre que els creueristes superen els tres milions, amb un repunt de l’3,8%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa