Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port de Barcelona va camí de batre el seu rècord de mercaderies

El Port de Barcelona ha registrat un tràfic de 62,7 milions de tones fins al novembre, un 0,9% més que en el mateix període de l’any passat. Destaca l’evolució positiva dels líquids a granel, acumulant un creixement de l’8,2% i acostant-se als 15 milions de tones entre gener i novembre, ha informat l’enclavament portuari.

Pel que fa als contenidors, s’han superat els tres milions de TEU –unitat equivalent a un contenidor de 20 peus–, un 1,9% menys, per la caiguda del tràfic de contenidors en trànsit, que amb un moviment d’1,3 milions de TEU, baixa un 2,6%. Les importacions de contenidors plens han crescut un 1,8%, fins als 545.00 TEU, i les exportacions arriben als 667.868 TEU. 

Els automòbils, en negatiu

La Xina (+4,9%), els Estats Units (+2,5%) i la Turquia (+9,3%) són els principals països d’origen i destinació en els seus intercanvis amb el Port de Barcelona. Pel que fa als automòbils, les terminals han registrat 716.661 unitats en els 11 primers mesos de l’any, un 4,4% menys que s’explica, en part, per la caiguda experimentada tant en el trànsit com en les exportacions.

El trànsit de passatgers manté un comportament positiu i entre gener i novembre han passat pel Port de Barcelona un total de 4,5 milions de viatgers, un 3,7% més. En concret, els passatgers de ferris arriben als 1,4 milions, el que es tradueix en un creixement de l’3,3%, mentre que els creueristes superen els tres milions, amb un repunt de l’3,8%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa