Una plataforma exigeix a Colau un procés participatiu per decidir el futur de la Fira

Fira o vida. Aquesta és la disjuntiva que planteja la plataforma La Fira o La Vida per reclamar que l’Ajuntament obri un procés participatiu per decidir el futur del recinte firal de Montjuïc, un espai municipal llogat al Consorci de la Fira. El grup, format per 56 entitats que aglutinen des de CDRs fins a la Marea Pensionista, entregarà avui al matí un manifest a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament per exigir que el consistori no ratifiqui l’acord amb la Cambra de Comerç i la Generalitat en què l’espai se cedeix a la Fira fins al 2029 i que inclou una inversió de 380 milions, segons la plataforma.

La plataforma va néixer el 30 de maig amb la lectura del manifest. Un membre de La Fira o La Vida, David Bravo, lamenta al TOT Barcelona que no han rebut cap “resposta oficial” i que, per aquest motiu, faran arribar el document a l’alcaldessa perquè la contesti. “Volem que ens diguin alguna cosa, encara que sigui un no”, afirma Bravo. Una altra de les demandes de la plataforma és que el consistori faci públic el contingut de l’acord amb la Fira, i es queixen que hi ha una manca de “transparència”.

També sol·liciten que s’enceti un procés de participació perquè els veïns puguin decidir quin futur ha de tenir el recinte firal, que Bravo recorda que ocupa 27 hectàrees. En aquest espai, afegeix, plantegen que es podrien construir fins a 10.000 pisos d’habitatge públic. La plataforma proposa convertir el recinte en un “barri mediterrani”, amb carrers que connectin amb els barris propers com el Poble-sec i que sigui “divers. “Tenim moltes infraestructures per al turisme i els grans esdeveniments, però ens quedem molt curts en habitatge públic”, denuncia Bravo. 

“Què triarem? Recinte tancat per a les elits o barri obert per a les veïnes? La Fira o la vida?”, conclou el manifest. La plataforma també recorda que la concessió de l’espai al Consorci de la Fira -que paga dos cèntims mensuals per metre quadrat, segons diu la plataforma- acaba al 2025, i reivindica dedicar aquest temps a decidir quin ús se li vol donar. L’acord a què han arribat amb la Fira s’anomena Univers Montjuïc, i la plataforma lamenta l’opacitat dels detalls del projecte. Aquest pacte s’ha de ratificar abans del 13 d’agost, i La Fira o La Vida exigeix que el consistori no el confirmi. 

Nou comentari